Del 4 Nybegynnere – hold løpetreningen kravløs

Det er bare du selv som bestemmer hvordan løpetreningen skal være. Det trenger ikke være en mil, fem kilometer rett frem eller intervaller i lysløypa. En skånsom og enkel måte å starte løpetreningen på, er å la kroppen falle inn i løpesteg under gåturen eller begi seg ut på en kilometer eller to. Kanskje du merker at du orker mer og lengre enn det du trodde. Kanskje går det altfor sakte i begynnelsen. Så tilpass treningen etter dine behov – la den være kravløs.

For noen kan en treningsplan være det som trengs for å komme i gang med løpingen. For andre dukker løpingen opp når den vil. Å bryte hverdagen med en gåtur i treningsklær og oppdage at bena vil bevege seg litt raskere, eller begi seg ut på langdistansen man planla på slutten av uken, gjør stor nytte for både kropp og sinn.

Løp sammen med noen, løp alene. Pass på å lytte til den lydboken du har vært nysgjerrig på, eller la lyden fra naturen sette tempoet. Løp mot et mål – enten hjem fra kontoret eller mot den ekstra kilometeren – løp uten å riktig vite hvor du skal. La det være en aktivitet der du får tid til deg selv, kroppen og tankene dine, eller la det være en sosial anledning. Oppdag nye stier i skogen, eller konkurrer mot deg selv på den rette strekningen. Prøv deg frem, og finn en form som passer for deg!