Del 5 Dingsene for løpeturen

Helt ærlig er det ikke nødvendig med annet enn løpesko og treningsklær for å løpe en tur. Men for den som vil piffe opp treningen, eller rett og slett elsker dingser, kommer det her en liten guide for løpetilbehør. Vi har valgt ut 7 favoritter. Les mer nedenfor!



✔️ Pulsklokke

Pulsklokken holder oversikt over pulsen under og etter treningsøkten. Det finnes ulike typer og modeller, men med de fleste kan du – ved å måle pulsen – oppdage og håndtere stress og få bedre forståelse av søvnkvalitet, samtidig som de måler og kartlegger prestasjonen under treningsøkten. Mange er utstyrt med GPS som viser hvor langt du har løpt, og hvilket tempo du har holdt.



✔️ Caps

Capsen er kanskje en undervurdert favoritt. Den holder håret på plass og skygger øynene på lyse dager. Dessuten – noe man kanskje ikke tenker på – når det regner eller snør beskytter skjermen øynene mot hvasse vanndråper og ilske snøfnugg. Rett og slett et godt komplement for løpetreningen!



✔️ Mobillomme

Vi vet alle hvor vanskelig det er å slite seg løs fra mobilen. De som ikke bruker pulsklokke kan måtte ta den med for å kartlegge treningen. Det kan lett bli både svett og krampaktig å holde den i hånden. Det er heller ikke optimalt å putte den i en romslig jakkelomme – der den gjerne spretter rundt og er i veien. Derfor er mobillommen et praktisk tilbehør som forenkler ved løpingen.



✔️ Sokker med kompresjon

Føttene har lett for å hovne litt opp når man løper. Kompresjonssokker hjelper blodsirkulasjonen, og sørger for at trykket i føttene er jevnt og balansert under treningsøkten. De støtter også musklene i anklene – perfekt for den som har lett for å tråkke over. I tillegg beskytter de bena mot små rifter, skrubbsår og flåttbitt. Et godt løpetilbehør for de som gjerne tar en avstikker fra stien!



✔️ Løpebelte med vannflasker

For de fleste løpere holder det å fylle på med væske før og etter løping. Med de som er ute på lengre runder må fylle på med vann under økten. Da kan et løpebelte med vannflasker være et godt tilbehør.



✔️ Løpebriller

Regn, snø og skarpt sollys kan forstyrre løpingen utendørs. Et par løpebriller beskytter øynene og gjør løpingen mer uforstyrret.



✔️ Løperyggsekk

For de som syns at løpebeltet med vannflasker er klumpete, er løperyggsekken et godt alternativ. Hvor mye vann du bør ha med deg, avhenger av strekning og hvor varmt det er ute. Er løpeturen på under 1 time er det sjelden nødvendig med ekstra vann. Løper du lengre, kan det være lurt å ta med mellom 2–5 liter vann. Du som ikke tar med deg ekstra vann – husk å drikke ordentlig når du kommer inn!