Made by Women

Made by women

Hver kvinne har en historie å fortelle. Noe eget og unikt, som i sin uretusjerte form når det som er vakkert. Vi har skapt en plattform for å løfte noen slike historier, naturlige og ærlige, fordi det er i dem vi kan finne noe å kjenne oss igjen i. Det er gjennom gjenkjennelse vi lærer – om oss selv og hverandre. Vi lar ulike kvinners stemmer høres, for alle kvinners skyld.Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

Anna Mörner

Jeg heter Anna Mörner og jobber som kunstner, illustratør og designer. Kreatør er kanskje et slags sekkebegrep for det jeg gjør. Jeg jobber veldig bredt, så jeg syns det er vanskelig å sammenfatte arbeidet mitt med ett eneste ord eller merking. Mitt bidrag til kolleksjonen er 10 vaser fra Ellos’ sortiment som jeg har håndmalt. Selve motivet er en hyllest til sommeren, dansen og muligheten til å føle seg fri.

Betuttad krukar

Jeg heter Sofia Fredricks og er 31 år gammel. Jeg kommer fra Umeå, Sverige, men bor nå i Skåne med mann og hunder. Jeg er en skulpterende gjenbrukskreatør, en tittel jeg kom på i farten, men som nok best beskriver det jeg gjør. Kort fortalt er jeg pottemaker. Jeg lager nye potter av ting jeg finner brukt. Produktene jeg har bidratt med til kolleksjonen heter ‘Betuttad Kruka’, og kommer i ulike størrelser og farger. Alle artikler er håndlagde og fremstilt fra gjenbruk, noe som betyr at alle er unike med ulike bryst og nyanser.

Positits

Jeg heter Margot Kortebein, er 26 år og kommer fra Bergen. Jeg studerte til produktdesigner ved OsloMet, og driver nå ‘Positits’ – smykker inspirert av kvinnebryster. Jeg ønsker at Positits og disse smykkene skal være en samtalestarter og et symbol for vanskelige eller tabubelagte emner rundt kvinners bryster.

Wretlund studio

Jeg heter Towa Vretlund og jobber som sølv- og gullsmed i mitt eget firma, Wretlund Studio. Det er noen år siden jeg lagde første ‘Murran’, smykket som er med i denne kampanjen. Jeg er sterkt opptatt av søsterskapet og selvsagt kvinnekroppen. ‘Murran’ ble en hyllest til disse.
Overskuddet fra salget donerer vi til ‘Kvinna till Kvinna’ – den svenske organisasjonen som jobber for kvinnerettigheter i krigs- og konfliktrammede land. Siden 1993 har organisasjonen forandret og påvirket livet til hundretusenvis av kvinner. Kvinna till Kvinnas fantastiske arbeid skaper forutsetninger og bygger muligheter – et arbeid vi i Ellos vil være med å støtte.

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

The next generation


Vi har intervjuet tre forskjellige familier om sosial og økologisk bærekraft. Tre generasjoner kvinner forteller om sitt syn på kroppsidealer, kvinnelighet og klimaspørsmål. Hva har skjedd med emnene i løpet av deres levetid? Hva tror og håper de at neste generasjon vil ha med seg fra begynnelsen?

Se hele kampanjen
Made by women

I 2020 publiserte vi to ulike sjekklister. Den ene handlet om sosial bærekraft og den andre om økologisk bærekraft. Bare ett år senere har vi kommet lengre i vårt arbeid enn vi trodde var mulig. Det er fortsatt mye å gjøre, men dette er det vi har lykkes med.


Se sjekklister

Women of Ellos


Vi intervjuet Ellos’ Creative Director Anna Westlund og designsjefene for Ellos Home og Ellos Fashion. Se deres filmer, og finn ut mer om våre sjekklister og arbeidet rundt omkring!


Se intervjuene

The script


Å være kvinne er fantastisk og merkelig på samme tid. Det kan føles vanskelig, i blant umulig, når det burde være nok å bare være, for å finnes.

Å være kvinne er å tre inn i forskjellige roller. Det er nok når vi gjør akkurat det, at det blir vanskelig. For der er det allerede så mange forstillinger og krav til hvordan kroppene våre skal se ut, hvor og når vi skal ta plass, hvor sterke stemmene våre skal være, at det ikke er plass til mennesket. Plutselig blir vi utilstrekkelige. Er vi ikke så mye mer enn bare rett og feil?

Det er det disse filmene fra Ellos handler om. De vi spiller inn akkurat nå. Kollisjonen mellom det menneskelige og det som forventes av det kvinnelige. Det er øyeblikk i livet som minner oss om at vi faktisk er mer, eller i det minste noe annet, enn de rollene. Som når vi ser oss selv gjennom en venns øyne, når vi går inn i sammenhenger der kroppen og tanken bare får være. Når vi, sammen, skaper et trygt sted.

Der finnes et jeg. Et du. Vi finnes. Og det er ganske merkelig. Og fantastisk. På samme tid.

Vil du vite mer om vårt bærekraftarbeid? Vi har samlet all informasjon under fliken om bærekraft. Følg lenken for å lese mer!


Vårt bærekraftarbeid