Ellos’ teppeguide Rom for rom

Rommet og møbleringen bestemmer hva slags teppe du skal velge og hvordan det skal plasseres. Innredning og stil bestemmer teppets farge, mønster og utførelse – men husk at teppet både kan brukes for å komplettere helhetsinntrykket og for å bryte av. Når du velger teppestørrelse bør du gå ut fra planløsning og møblene som teppet skal ligge under eller ved siden av. Her har vi samlet våre tips – rom for rom.

Stue

Det er både fint og koselig å legge til et teppe ved sofagruppen. Tommelfingerregelen er at teppet ikke skal være kortere enn sofaens bredde. Bildene nedenfor illustrerer hvordan ulike typer tepper kan plasseres ved forskjellige store sofagrupper.

Soverom

Et teppe under sengen gir soverommet en myk og rolig følelse, samtidig som det er deilig å sette føttene på om morgenen. La teppet stikke ut minst 50 cm på hver side og nede ved fotenden. Plasser gjerne teppet under to tredjedeler av sengen, slik bildet nedenfor illustrerer.

Hvis du ikke finner et stort nok teppe til sengen din, kan det være fint å plassere et smalt teppe på hver side av sengen. Det rammer inn soveplassen, myker opp følelsen i rommet og gjør det lettere å komme til støvet som gjerne samles.

Spisestue

Det er fort gjort å bare ta spisebordet med i beregningen, og glemme stolene, når man velger teppe til spisegruppen. Når teppet er for lite, ser gruppen ofte trang ut – samtidig som stolbena gjerne fester seg i teppekantene. Husk derfor at stolene skal kunne dras ut et stykke slik at man kan sette seg ned uten å dra med seg teppekantene. Nedenfor ser du bilder på hvor langt ut teppet bør ligge i forhold til bord og stol!

Hvordan finner man riktig mål? Ta spisebordets lengde og bredde eller diameter, legg til stolenes dybde, og regn deretter ut hvor langt og bredt teppet bør være.