Ellos’ teppeguide Vedlikehold & pleie

Råd om vedlikehold & pleie av tepper

Stolben som dras frem og tilbake over teppet, føtter som tråkker smuss inn i luggen og tunge møbler som etterlater avtrykk – tepper slites hver dag. Det finnes likevel en del du kan gjøre for at teppet skal holdes i god stand lenger. Les våre råd om vedlikehold nedenfor!



Støvsug regelmessig

Det er ofte nok å rengjøre teppet med støvsugeren. Fell inn busten og senk styrken en smule for smidig rengjøring. I tillegg til å rengjøre teppet, bidrar støvsugeren med å løfte luggen i teppet og gi den en jevn, fin overflate!



Roter teppet

Sollys bleker teppet samtidig som møbler og føtter sliter på det. Ved å rotere teppet med jevne mellomrom, blir slitasjen jevnere fordelt.



Fjern flekker

Tepper i viskose og tencel tåler ikke væske. Bruk gjerne tekstilimpregnering for å beskytte mot fukt og flekker. Husk å teste impregneringen på et lite hjørne først for å se hvordan teppet reagerer med middelet. Når teppet får en flekk (for hvilket teppe får ikke det?) – bruk flekkfjerning for møbeltekstiler.



Kan tepper vaskes i maskin?

De fleste tepper kan ikke vaskes hjemme. Ull- og viskosetepper bør leveres til et profesjonelt renseri. Bomullstepper kan vaskes i vanlig maskin så lenge maskinen tåler vekten.



Når det er vinter kan man legge ullteppet i snøen med luggen vendt ned. Deretter bankes smussen enkelt bort med en teppebanker. Lett og praktisk!