Glassets utforming kan påvirke smaksopplevelsen av en drikke. Derfor har Riedel fremstilt ulike glass for ulike druer slik at smaken skal oppleves på best mulig vis. Men det kan være en utfordring å velge riktig glass til riktig vin, spesielt med tanke på det brede utvalget. Dette hjelper vi deg gjerne med. Les mer i vår vinglasskole, og lær deg å matche glass og drue!

#WEKNOWTABLESETTING #FOREVERYMOMENT

Drue: Sauvignon Blanc
En av verdens mest populære grønne druer. Druen trives i svalt klima, og gir syrlige og krispe viner.

Glass
Riedel Veritas Sauvignon Blanc har en stor og høy klokke, men åpningen er noe lukket. Dette fremhever aromaene og reduserer syren for en mer balansert opplevelse.

Druer: Riesling og Zinfandel
Riesling er opprinnelig en tysk drue som trives i svalt klima. De unge rieslingvinene har ofte en tone av sitrus, mens de lagrede har toner av honning og aprikos. Uansett lagringstid er vinene friske og fruktige. Zinfandel er en blå drue som har blitt dyrket i USA siden 1800-tallet. Druen gir typisk kraftige og fruktige viner med aromaer av solmodne bær.

Glass
Riedel Riesling/Zinfandel har liten, men høy klokke, med en åpning som er ganske lukket. Dette fører til at syren balanseres og fruktigheten fremheves, og passer derfor både til riesling og zinfandel.  

Drue: Pinot Noir
Denne populære blå druen har sin opprinnelse fra Bourgogne, Frankrike. Druen foretrekker svalt klima, og er kjent for sin friskhet og aroma av mørke bær.

Glass
Druen kan være ulik avhengig av om vinen kommer fra den nye eller gamle verdenen. Derfor har Riedel designet to forskjellige glass. New World Pinot Noir har et rett parti øverst på klokken, noe som gjør sødmen mindre fremtredende. Old World Pinot Noir leder vinen frem til den fremste delen av tungen, og løfter dermed frem sødmen for å balansere vinen.

#WEKNOWTABLESETTING #FOREVERYMOMENT

Drue: Chardonnay
En av verdens mest kjente grønne druer. Opprinnelig kommer druen fra Bourgogne i Frankrike, noe som gir krispe og fruktige sitrusnoter i vinen. I den nye verdenen er vinen mer fyldig og smaksrik.

Glass
Riedel har to forskjellige glass for Chardonnay. I Chablis, nordlige Bourgogne, lagres ikke vinene på eikefat. Denne vinen passer best i glass med liten åpning, noe som gjør at sødmen fremtrer og vinen får en rundere smak. For Chardonnay lagret i eikefat passer glass med stor klokke og vid åpning, noe som gir vinen mer luft.  

Drue: Shiraz/Syrah
Samme drue, men ulike navn. Syrah kommer fra Rhônedalen i Frankrike, men da druen etterhvert ble dyrket i Australia ble det brukt et navn med mer engelsk klang: shiraz. Syrah gir stramme viner med smak av plomme og kirsebær, mens shiraz gir mer sjenerøse viner med smak av villbringebær og bjørnebær.

Glass
Riedel har designet to ulike glass for å passe til respektive vin. Syrahglasset har rund klokke og liten åpning for å gi mykere vin, mens Shirazglasset har stor og høy klokke med vid åpning for å passe den sjenerøse vinen.

Drikke: Champagne
Verdens mest kjente musserende vin fra vindistriktet med samme navn. Dette området har sval og krittholdig jord, noe som gir vinen mineralnoter.

Glass
Riedels champagneglass har stor klokke med smal åpning. Dette konsentrerer duftene til nesen, og drikken føres fremst på tungen hvor man lettere oppfatter sødmen.

Drue: Cabernet/Merlot
Disse druene er de mest velkjente blå druene. De stammer opprinnelig fra Bordeaux i Frankrike, og har blitt dyrket helt siden 1600-tallet. Druene er lette å dyrke, og gir en kraftig vin med mye tanniner og høy syre.

Glass
Riedel Cabernet og Merlot har stor og høy klokke med vid åpning. Det reduserer vinens stramhet og syre, og gir istedenfor en rundere, mer fyldig vin.


Get inspired by our new brands

Se alle brands

#WEKNOWTABLESETTING #FOREVERYMOMENT