Vårt bærekraftsarbeid

Verden er i endring, og vi må endre oss i takt med den. Tenke over hvordan vi lever, hvordan vi forbruker og hvilke valg vi tar. Vi på Ellos er selvsagt ikke noe unntak – vi må og vil gjøre alt vi kan for å bidra. Hensyn til bærekraft og klima setter preg på alt vi gjør akkurat nå. Vi har endret på mange ting – vi klimakompenserer transporter, er nøye med hvilke materialer vi bruker og hvordan vi produserer det vi selger. Men vi har fortsatt et godt stykke igjen å gå, og listen over det vi vil oppnå i framtiden er lang. Vi må gjøre mer, og vi snur ikke selv om det kreves solid innsats for å komme dit.

En del av jobben vil vi gjøre sammen med dere kunder fordi vi tror at fellesskap er nøkkelen til å faktisk oppnå effekt. Vi har derfor skapt hashtaggen #ellosactionlist hvor vi sammen kan legge ut våre beste tips og inspirere hverandre til en mer bærekraftig livsstil. For det er ikke alltid lett – men det blir gøy når vi hjelper hverandre.

#ellosactionlist
#ellosactionlist
Det er så mye man kan gjøre for å skape nye, bærekraftige forbrukermønstre. Vi på Ellos stiller høye krav til oss selv, og det har du som kunde også rett til å gjøre. Vi har derfor laget en liste over målene våre – noen er langsiktige, og andre er lettere å gjennomføre. Vi er ydmyke overfor det faktum at det kommer til å ta tid, og at vi må være konsekvente i handlingene våre.

Responsible role models
Vi vil alltid verne om kvinnen og kvinnekroppen på en ansvarlig måte. Vi skal benytte modeller som viser ulikheter i kroppsfasong, hudfarge og utseende. Vi skal aldri retusjere bildene slik at kropper eller utseende justeres. Vi skal fremme likeverd og kvinnerettigheter.

Simply sustainable
Vi skal ha tydelige målsetninger når det gjelder bærekraftige materialer i Ellos’ egne kolleksjoner.

Treat our transports
Vi skal klimakompensere alle selskapets transporter, og tydelig rapportere hva pengene går til.

Plastic not so fantastic
Vi har som mål å fjerne all engangsplast i samtlige ledd innen 2025.

Keep score
Vi skal rapportere hvert produkts klimapåvirkning ut fra et ‘scorecard’ innen 2022.

We care for You and our Planet


Les alle våre sjekklister

Les mer om vårt arbeid med bærekraftig mote. Klikk her!

We all need to take responsibility

Vi vil også presentere en kampanje med fokus på bærekraft. Darja Barannik, Johanna Bradford og Elsa Billgren er tre utvalgte profiler som for oss personifiserer tankene våre rundt det å forholde seg til både tingene våre og oss selv. Vi er stolte og glade for at de vil være med oss og dele sine tanker om hvordan vi kan leve best mulig med en frisk planet i fokus. Vi håper dere også blir inspirert og motivert av disse tre fantastiske kvinnene!

Darja Barannik

Darja Barannik er bosatt i Oslo, og jobber som fashion editor og journalist. Darja har vært med på flere kjente motenettsteder som blant annet Vogue og Harper’s baazar. Hun anser klær og interiør som en investering. Hennes motebevissthet og sans for ‘style’ inspirerer daglig over 100k følgere på Instagram.

Jeg har endret shoppingvanene mine de siste årene. Det føles som et generelt fenomen – folk blir mer og mer bevisste på hva de kjøper og ikke kjøper. Bærekraft føles mer nødvendig, men også mer spennende enn noensinne.

Darja

Før jeg investerer i noe, vurderer jeg om det er et plagg eller en interiørdetalj jeg vil ha glede av i mange år framover. Hvordan er kvaliteten? Jeg er nøye når det gjelder materialer. Jeg legger stor vekt på gode basisplagg, og satser mye på vintage. Jeg byttelåner ofte plagg med vennene mine.

Darja

Treat yourself – Treat your products – Treat your planet

Johanna Bradford

Johanna er entreprenør og blogger på elle.se. På bloggen hennes kan man lese om oppussing, interiør, mat og familieliv. Johannas stil påvirkes ikke av trender og jaget etter et perfekt hjem. Hun fyller istedenfor hjemmet med ting hun elsker, både nytt og second hand.

Jeg liker ikke trender. Det er jo trendy å si det akkurat nå, men det har vært standpunktet mitt gjennom hele min karriere. Det er et jag etter det perfekte hjem, og det er selvfølgelig ikke bærekraftig. Det er ikke noe man oppnår i en håndvending, det tar tid.

Johanna

Jeg syns at de fineste hjemmene ofte tilhører eldre mennesker – de som har levd et helt liv og samlet ting fra forskjellige steder, byer og livsepoker. Jeg liker å blande gammelt med nytt, og prøver å gjøre det beste ut av det jeg har.

Johanna

Treat yourself – Treat your products – Treat your planet

Elsa Billgren

Elsa Billgren blogger på elle.se. Der kan man lese om hennes store lidenskap for vintage og interiør. Man kan også lese om Elsas hverdagsliv, og om hvordan kommunikasjon er nøkkelen til en likestilt husholdning. Elsa kan også ses på svensk TV, akkurat nå i SVTs «Äkta Billgrens».

Jeg tror at flere og flere i framtiden vil lære seg å ta vare på det vi faktisk har. Man kan slipe og olje benkeplater og skjærefjøler på nytt, male på lampeskjermer, sy gardiner, brodere, reparere ... Arvegods som er tatt godt vare på, er det vakreste vi har!

Elsa

For meg er bærekraft å omgi meg med ting jeg virkelig elsker. Hjemmet mitt er fullt av skikkelig gamle ting, loppiskupp og ting som skal brukes i lang tid framover.

Elsa

Treat yourself – Treat your products – Treat your planet

Learn more - Do more

Se på vår bærekraftside som et trygt sted hvor du kan finne viktig informasjon, men også inspirasjon. Her finnes alt du vil vite om vårt bærekraftsarbeid, våre forskjellige sertifiseringer, og selvsagt informasjon om hvordan våre produkter framstilles og av hva. Vi ønsker at du skal føle deg informert slik at du kan ta opplyste valg som passer både deg og miljøet.