Made by women

Made By Women er en plattform hvor vi fremhever kvinner og kvinners historier. Vi vil fremme kvinnelig gründer- og entreprenørskap. I vår nyeste kampanje har vi derfor tatt inn et eksklusivt utvalg av produkter fra fire kvinnelige designere. Smykker blandes med potter og vaser i en håndlaget kolleksjon, der overskuddet fra salget går til organisasjonen Kvinna till Kvinna. Sjekk ut produktene, les om de ulike designerne og finn inspirasjon til egen kreativitet.

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

Anna Mörner

Jeg heter Anna Mörner og jobber som kunstner, illustratør og designer. Kreatør er kanskje et slags sekkebegrep for det jeg gjør. Jeg jobber veldig bredt, så jeg syns det er vanskelig å sammenfatte arbeidet mitt med ett eneste ord eller merking. Mitt bidrag til kolleksjonen er 10 vaser fra Ellos’ sortiment som jeg har håndmalt. Selve motivet er en hyllest til sommeren, dansen og muligheten til å føle seg fri.

Å være kvinnelig kunstner er nok likt mange andre bransjer – kvinner tar generelt for lite betalt for arbeidet sitt, og har vanskeligere for å se verdien i egen tid og design. Jeg er ikke noe unntak, og jobber også hele tiden med denne biten.

Betuttad krukar

Jeg heter Sofia Fredricks og er 31 år gammel. Jeg kommer fra Umeå, Sverige, men bor nå i Skåne med mann og hunder. Jeg er en skulpterende gjenbrukskreatør, en tittel jeg kom på i farten, men som nok best beskriver det jeg gjør. Kort fortalt er jeg pottemaker. Jeg lager nye potter av ting jeg finner brukt. Produktene jeg har bidratt med til kolleksjonen heter ‘Betuttad Kruka’, og kommer i ulike størrelser og farger. Alle artikler er håndlagde og fremstilt fra gjenbruk, noe som betyr at alle er unike med ulike bryst og nyanser.

Pottene begynte som rekvisitter til en utstilling av en rekke fotografier jeg hadde tatt. De var av kvinner med bar overkropp i hverdagssituasjoner. For eksempel kvinner som spilte basket, klippet gresset eller satt i sofaen hjemme – situasjoner der nakne mannlige overkropper er akseptert i en helt annen grad. Med bildene ville jeg belyse problemet med patriarkatets kontroll over den kvinnelig kodede kroppen.

Positits

Jeg heter Margot Kortebein, er 26 år og kommer fra Bergen. Jeg studerte til produktdesigner ved OsloMet, og driver nå ‘Positits’ – smykker inspirert av kvinnebryster. Jeg ønsker at Positits og disse smykkene skal være en samtalestarter og et symbol for vanskelige eller tabubelagte emner rundt kvinners bryster.

Jeg ble oppmerksom på det feministiske samholdet på Instagram og der var det mange kvinnelige kunstnere som brukte kvinnekroppen som symbolikk i kunsten og ønsket å vekke samtale rundt feministiske tema. Jeg ønsket å delta i samtalen og siden jeg alltid har likt å lage smykker, så startet jeg Positits for å ta del, spre selvkjærlighet og empowerment.

Wretlund studio

Jeg heter Towa Vretlund og jobber som sølv- og gullsmed i mitt eget firma, Wretlund Studio. Det er noen år siden jeg lagde første ‘Murran’, smykket som er med i denne kampanjen. Jeg er sterkt opptatt av søsterskapet og selvsagt kvinnekroppen. ‘Murran’ ble en hyllest til disse.

Kvinnekroppen er ikke bare inspirerende – den bærer jo hele meg. Den styrken jeg finner i min kropp og det den lar eller ikke lar meg gjøre, er på en måte så frigjørende. Det er noe utrolig vakkert i kroppers ulikheter, det har og vil alltid inspirere meg. På samme måte som at kropper er unike, vil jeg at smykkene mine også skal være det.Made by women

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    
Overskuddet fra salget donerer vi til ‘Kvinna till Kvinna’ – den svenske organisasjonen som jobber for kvinnerettigheter i krigs- og konfliktrammede land. Siden 1993 har organisasjonen forandret og påvirket livet til hundretusenvis av kvinner. Kvinna till Kvinnas fantastiske arbeid skaper forutsetninger og bygger muligheter – et arbeid vi i Ellos vil være med å støtte.