Hjemme akkurat nå er huset vårt fra 1966 som ligger i Enebyberg utenfor Stockholm, men det er et resultat av flere steder, kan man nesten si. Vi bodde i Los Angeles i mange år, og tiden der farget på mange vis min innredningsstil. Eller heller: der lærte jeg meg å være trygg på min stil.

I Los Angeles begynte jeg å stå for det jeg selv liker, uavhengig av hva interiørmagasinene sier. Alt som er mørkt, tre, det brune og det grønne. Det jordnære. Det er på et vis meg. Og tiden i California lærte meg at det som er meg faktisk er bra.

Mitt favorittsted på jorda er Kinnekulle. Der er jeg alltid lykkelig.

Mamma og pappa hadde et helt utrolig soverom da jeg var liten. Rødt vegg-til-vegg-teppe, tapet med store, røde roser. Og så hadde de en gigantisk jakaranda-sengegavl, og oppå den hadde de små bjørner i et spesielt materiale som minner om pappmasjé.

Mamma og pappa hadde et helt utrolig soverom da jeg var liten.

Cecilia Blankens

Så da jeg fant lignende bjørner, måtte jeg bare kjøpe dem. Derfor tok jeg de med meg i dag, sammen med tre bøker og en due.

What makes a bedroom?

Jeg anser meg som en ekspert på dette området. For jeg har, i veldig lang tid, hatt store søvnproblemer. Det var noen år der jeg sov så lite at jeg var lurte på hvordan jeg kom meg gjennom dagene.

Man skal føle seg ivaretatt, som om man ligger i en livmor, så trygt og så mykt og så koselig det bare kan være.

Soverommet er så viktig. Det må være perfekt der inne. Fylt med ro og trygghet. Man skal føle seg ivaretatt, som om man ligger i en livmor, så trygt og så mykt og så koselig det bare kan være. En deilig pyjamas, sengetøy som gjør at du føler deg omfavnet. Minst fire puter. Og så må det være litt høyt, så det virkelig føles som at man går og legger seg.

What colours will you decorate spring with?

Vårt rom er ganske mørkegrønt. Vegger og tak er i samme farge. Grå garderobeskap. Mørkt, men på en rolig og fin måte. Jeg bytter liksom ikke farge etter sesong. Jeg har mitt grunnlag. Selv om jeg gjerne bytter ut detaljer, så lar jeg det essensielle – sjelen – være igjen.

Shop style

  The latest dream you had?

  Åh, jeg drømmer ikke så mye. For jeg sover ikke så mye. Jeg drømte noe forleden som jeg stolt fortalte om, men nå er det som blåst vekk. Så synd.

  An equality issue close to heart?

  Jeg er ekstremt feminist, så det er vanskelig å bare velge en. Jeg er ikke fornøyd, jeg har ikke tilgitt noen. Og det eneste jeg vet er at den som ikke hopper på toget nå, kommer til å oppdage om en stund at de sitter igjen alene.

  What did you want to be, growing up?

  Det var egentlig tre ting jeg drømte om å jobbe med, og det ene var klima. Jeg hadde klimaangst før klimaangst var et begrep. Det andre var å skrive.

  Så lenge jeg kan huske, har sko gjort meg merkverdig lykkelig.

  Det tredje, kanskje min sterkeste drivkraft, har alltid vært sko. Så lenge jeg kan huske, har sko gjort meg merkverdig lykkelig. I dag kan jeg lett si at jeg jobber med alle tre, mer eller mindre, siden jeg har mitt eget skomerke – Blankens.

  #equallywomen – our true values, unmasked and unfiltered.

  The Stories

  Hvert soverom har sin egen historie. Vi lar tre kvinner dele sine. Ta del av dem, og finn inspirasjon til din egen, personlige soveromsstil!