Det er vanskelig å sette ord på stilen. Den må være levende på en måte, og noen ganger kan ord ... fange den. Den må få være fri. Men hvis jeg skal prøve å fange den et øyeblikk, ville jeg kalt stilen min fransk og landlig, med innslag av moderne arkitektur. Mye tre og gjerne et par fargeklatter. Rette vinkler og farger som brytes av mot noe rundt og mykt. Der natur møter … arkitektur. Det er hjemme for meg.

Der natur møter … arkitektur. Det er hjemme for meg.

Jeg har alltid vært veldig sikker på stilen min, noe som er positivt for min karriere som fotograf. Nå har jeg etablert meg, og man vet hva man får når jeg får oppdrag. Tidligere måtte jeg gi mye mer etter for andres viljer. Det er enklere for alle involverte nå, tror jeg – jeg vet hva jeg vil, og folk har endelig skjønt det.

Bildet av meg og Lova er nok den detaljen hjemme hos oss som betyr mest for meg. Det ble sendt fra Russland, og ble stoppet i tollen. Jeg ventet på det i ett år. Men det var verdt det.

What makes a bedroom?

Jeg skulle ønske jeg hadde et godt svar. Atmosfæren må være varm, selv om temperaturen gjerne får være deilig og sval. Mye stoff, lingardiner som går ned til gulvet. Levende lys. Planter. Vinduer med sprosser, gjerne dører som leder ut i hagen. Kalkfarge på veggene, innslag av tre, og en myk seng med mange puter. Det får meg til å sove godt.

What colours will you decorate spring with?

Grått, brunt og kalkfarget. Grønt. Gjerne jordnære nyanser, med noe som overrasker. Som gult. Jeg har en fargerik personlighet, men har det nok best omgitt av naturnære farger.

Det kommer til å bli så deilig når oppussingen er ferdig, og vi bare kan få ... bo.

The latest dream you had?

Vi er midt i oppussing av huset, så forleden drømte jeg at jeg kom hjem til en stue som manglet alt av panel på ytterveggene. Håndverkerne hadde åpnet alt for å sette inn nye vinduer. Hva kan det bety? Sannsynligvis at jeg er stresset. Eller har et kontrollbehov. Det blir så deilig når alt er ferdig, og vi bare kan få ... bo.

Shop style

  An equality issue close to heart?

  Mammarollen. Det er nok mitt hjertebarn, selv om det er vanskelig å velge bare en. Å normalisere ting som amming, det som kvinnekroppen gjennomgår under og etter en graviditet. Som nybakt mor er man så utlevert. Mammarollen skal liksom falle helt naturlig. Som om vi vet nøyaktig hva vi har å gjøre med når vi storøyd ser inn i øynene på et menneske som nettopp ikke eksisterte.

  Mammarollen skal liksom falle helt naturlig. Som om vi vet nøyaktig hva vi har å gjøre med når vi storøyd ser inn i øynene på et menneske som nettopp ikke eksisterte.

  ”Det kommer naturlig”, sier de. Men så, når man lander i det og begynner å stole på kroppens instinkter, da er det også feil. Som mor skal man amme, men ikke for lenge og ikke for offentlig. Så jeg slåss for alle mødres rett til å lytte til egne instinkter, det som er riktig for akkurat dem. Det er mitt hjertebarn.

  What did you want to be, growing up?

  Carola. Drømmen min var helt seriøst å bli Carola. Så jeg gikk musikklinja på videregående. Men der måtte jeg prøve mange forskjellige musikksjangre, og da kjente jeg at det ikke var noe for meg. ”Du hadde allerede din stil?”. Ja, nettopp! Vi havner tilbake der igjen, ja. Jeg visste hva jeg ville. Og når det ikke ble noe av, begynte jeg å fotografere istedenfor. Så nå er jeg her. Og det ble skikkelig bra, spør du meg.

  #equallywomen – our true values, unmasked and unfiltered.

  The Stories

  Hvert soverom har sin egen historie. Vi lar tre kvinner dele sine. Ta del av dem, og finn inspirasjon til din egen, personlige soveromsstil!