Da jeg gikk av båten som bragte oss til den lille, bilfrie skjærgårdsøya som skulle bli vårt hjem for første gang, opplevde jeg en lykkerus som jeg bare har følt som barn. Stillheten og roen der var som å legge et mykt pledd mellom oss og det omverdenen forventer at vi skal være. Uten forvarsel skylte saltspruten hele min barndom, og alle dens løfter, over meg.

Helt siden jeg forlot Dalarna, der jeg vokste opp, har jeg hatt hjemlengsel i hjertet. Skogen, den myke, rolige skogen. Havet lindrer savnet. Her, i huset vi har bygget, hvor bølgene bruser stille og friskheten hvisker over de myke, runde klippene, her har jeg skapt et hjem nummer to.

Barndommen min er farget av musikk, spesielt Beatles. Pappa spilte alltid John Lennon.

Barndommen min er farget av musikk, spesielt Beatles. Pappa spilte alltid John Lennon. Så litografiene jeg har fått av ham (av pappa altså, ikke John Lennon) betyr mye for meg. Jeg liker å omgi meg med detaljer som minner om en person, en følelse. Som keramikkvasen min venn kunstneren Malou Palmqvist har laget.

What makes a bedroom?

Et soverom skal gi samme følelse som skogen. Harmoni. Svalt og mørkt. Jeg vil føle meg trygg og omfavnet der. Mye tekstiler, men ikke for mange detaljer og ting. Soverommet skal være mer nedtonet enn resten av boligen, noe som kanskje går i mot meg som person siden jeg kan være litt av en samler – iallfall når det gjelder plater og bøker.

Da jeg var yngre samlet jeg på CD-plater. Favoritten er nok Bob Dylans Freewheelin’. Men det kan man jo ikke velge, eller hva?

Shop style

  What colours will you decorate spring with?

  Farger som bringer naturen inn i hjemmet. Grønt. Blått, beige – nyanser som fanger skjærgården rundt oss. Gjerne lyse, jordnære fargeskalaer, kanskje med innslag av mettet sitrongult.

  The latest dream you had?

  Jeg drømte at jeg var tilbake i barndomshjemmet, som er solgt nå. Huset er fra begynnelsen av 1900-tallet, og da jeg var liten hadde vi fortsatt de håndblåste originalvinduene. Om vinteren måtte vi sette på innervinduer, og legge mose eller bomull mellom det ytre og det indre glasset. De nye huseierne har pusset opp og satt inn helt nye vinduer.

  Om vinteren måtte vi sette på innervinduer, og legge mose eller bomull mellom det ytre og det indre glasset.

  Catarina Skoglund

  I drømmen min fant vi vinduene våre, de originale, og satte dem inn igjen. Akkurat som da jeg var liten og vi gjorde oss klare for kulda, kledde vi inn vårt gamle hjem. Vi tok vare på det, og for en liten stund fikk jeg liksom se hele barndommen gjennom voksne øyne. Det var en lykkelig drøm, fylt til randen av tristhet.

  An equality issue close to heart?

  Da metoo-bevegelsen kom, ble noe vekket i meg. Fordi jeg selv opplevde noe lignende i ungdomstida, var det veldig følelsesmessig å høre og lese om andre kvinners opplevelser. At vi utsettes for overgrep og trakassering er en veldig, i blant overveldende, sorg. Det som skjedde med meg kommer til å følge meg resten av livet. Så da metoo kom var det viktig og stort for meg.

  What did you want to be, growing up?

  Popstjerne. Jeg ville så gjerne være popstjerne. Mitt første, store idol var Pernilla Wahlgren da hun fremførte Picadilly Circus i Melodifestivalen. Så kom New Kids on the Block og kapret hjertet mitt. Men når alt kommer til alt, er jeg veldig fornøyd med hvordan det ble. At jeg gjør det jeg gjør, at jeg er den jeg er. Ved havet eller i skogen. Nær naturen, nær familien. Jeg er hjemme.

  #equallywomen – our true values, unmasked and unfiltered.

  The Stories

  Hvert soverom har sin egen historie. Vi lar tre kvinner dele sine. Ta del av dem, og finn inspirasjon til din egen, personlige soveromsstil!