5205 treff sortert på

Vakker belysning kan virkelig brukes til å sette stemningen i et hjem. Her tilbyr vi et bredt sortiment av ulike typer lamper og lys som gjør at du enkelt kan velge ut nettopp dine favoritter til hvert enkelt rom. Vi har belysning for stue, kjøkken, entre, uteplass, soverom og bad

Ellos Home Bordlampe Fiona

1 299 NOK

Ellos Home Bordlampe Mimmi

599 NOK

+2 farger

Ellos Home Taklampe Swirl

2 199 NOK

Ellos Home Taklampe Raelynn

2 199 NOK

Ellos Home Taklampe Fleur

1 599 NOK

Ellos Home Bordlampe Anine

1 599 NOK

Ellos Home Bordlampe Mushroom Mini

699 NOK

Ellos Home DCL takkontakt jordet

99 NOK

&Home Bordlampe Dots Batteridrevet

499 NOK Kvalitet til en god pris!

Staycation Lampeskjerm Raised

1 499 NOK

Staycation Lampefot Shallow

1 699 NOK

+1 farge

Ellos Home Plafond Plafond Avery

1 499 NOK

Ellos Home Vegglampe Jordan Mini

699 NOK

+1 farge

Les mer

Ellos Home Bordlampe Moonbeam

1 599 NOK

Ellos Home Gulvlampe Kathe

1 899 NOK

Ellos Home Bordlampe Niko

799 NOK

Ellos Home Plafond Lino

899 NOK

PR Home Taklampe Sara Lin 55 cm

2 000 NOK

+4 farger

Ellos Home Bordlampe Leiah

1 299 NOK

Markslöjd Bordlampe 46 cm Chocolat

1 649 NOK

HKliving Lounge bordlampe butterscotch

4 895 NOK

PRINTWORKS Bærbar lampe - Riviera, hvit

1 999 NOK

PRINTWORKS Bærbar lampe - Riviera, rutete

1 999 NOK

PRINTWORKS Bærbar lampe - Riviera, svart

1 999 NOK

Markslöjd Bordlampe Metallo

2 199 NOK

+1 farge

Markslöjd Bordlampe Metallo

2 199 NOK

+1 farge

Markslöjd Pendellampe Soga

1 999 NOK

+1 farge

Markslöjd Pendellampe Soga

1 999 NOK

+1 farge

Markslöjd Bordlampe 60 cm Chocolat

1 999 NOK

Markslöjd Bordlampe Soga

1 199 NOK

+1 farge

Markslöjd Bordlampe Soga

1 199 NOK

+1 farge

Markslöjd Bordlampe Plagia

1 899 NOK

By Rydéns Bordlampe Shelby

1 765 NOK

By Rydéns Pendellampe Shelby

2 425 NOK

Ellos Home Taklampe Miguel

1 199 NOK

+1 farge

Ellos Home Takplafond Widar

2 199 NOK

+1 farge

Ellos Home Taklampe Fleur

1 299 NOK

Ellos Home Taklampe Miguel

1 199 NOK

+1 farge

Ellos Home Vegglampe Torino

899 NOK

+1 farge

Ellos Home Vegglampe Jordan Liten

1 599 NOK

+2 farger

Ellos Home Vegglampe Leon

799 NOK

Ellos Home Bordlampe Saga

1 299 NOK

Ellos Home Taklampe Flower Papier-Maché

2 399 NOK

Ellos Home Taklampe Miguel

899 NOK

Ellos Home Taklampe Adrian

2 399 NOK

Ellos Home Taklampe Winston

2 399 NOK

+1 farge

Ellos Home Taklampe Emelee

2 399 NOK

Ellos Home Bordlampe Davin

799 NOK

Ellos Home Bordlampe Haley

1 699 NOK

Ellos Home Taklampe Miguel

899 NOK

Ellos Home Vegglampe Widar

1 099 NOK

+1 farge

Ellos Home Vegglampe Jordan Stor

1 599 NOK

+2 farger

Ellos Home Gulvlampe Mila

2 199 NOK

Ellos Home Takplafond Kate

1 699 NOK

Ellos Home Vegglampe Oxford

1 699 NOK

Du har sett 56 av 5205 produkter

 • Belysning; hvordan bør man tenke?

  Vakre lamper trenger ikke å være tent for å forbedre rommets karakter. Derfor er det viktig å velge belysning og lyskilder med omhu. En trendy gulvlampe kan gi stuen en helt ny følelse, mens kjøkkenlamper kan være like deler av form og funksjon. En gjennomtenkt balanse mellom generelt lys og varme lyspunkter er en effektiv måte å fremheve ditt eget preg i alle rom i hjemmet.
 • Hvilken lampe skal jeg velge?

  Hvilken kombinasjon av armatur og lyskilde som er best, avhenger helt av hvor og hvordan du har tenkt å bruk lampen. For generell belysning i kjøkken og gang, er taklamper med en ganske sterk lyskilde det mest praktiske valget. Slike kan suppleres med mindre, svakere og varmere lyspunkter for et koseligere lys utover kvelden. I stuen er ofte gulvlamper et vakkert møbel, om du velger noen som passer godt til annen innredning. Også her kan lyspunkter og veggbelysning levendegjøre, og da gjerne i kombinasjon med varmhvite lyskilder.
 • Hvor mye belysning er det behov for?

  Start med å tenke på hvordan du bruker rommet. Da er det lettere å vite hvor mye belysning du trenger og hvor du skal plassere den. Start med å planlegge den generelle belysningen, altså rommets primære lyskilde som vanligvis er taklampen. Etter det kan du planlegge funksjonsbelysning der du trenger et konsentrert lys, for eksempel på skrivebordet. Til slutt kan du tenke på stemningsbelysning, for å skape et hjemmekoselig rom.
  Bland gjerne forskjellige lyskilder, og bruk lamper med ulik intensitet for å skape en herlig dynamikk i rommet. Sats på rundt fem lyspunkter i et vanlig rom, og enda flere lyspunkter i et større rom.
 • Hvor høyt skal lampen henge over spisebordet?

  En lampe over kjøkkenbordet skal gi et godt og klart lys, uten gjenskinn. Den skal heller ikke skjule sikten; du skal kunne se personen som sitter på den andre siden av bordet. For et bord med fire til seks seter, er det vanligvis hensiktsmessig å henge lampen 60-70 cm over bordet. Avstanden beregnes fra bordflaten til underkanten av lampeskjermen. Sjekk at lampen henger i øyehøyde når du reiser deg. Når du setter deg ned, skal du kunne se den indre skjermen.
 • Hvor høyt skal lampen henge over salongbordet?

  Lampen som henger over salongbordet, skal ikke skjule sikten; du skal uten problemer kunne se både TVen og andre mennesker rundt salongbordet. Lampen skal heller ikke henge slik at det sterke lyset blender og forstyrrer. Det er vanskelig å gi et omtrentlig mål, fordi høyden på en lampe i stuen avhenger av høyden på sofaen og salongbordet, og også TVen. Det beste trikset er å samle noen mennesker og la en av dem holde lampen. Sett deg ned i sofaen sammen med de andre og test om noen av dere føler at lampen forstyrrer utsikten. Reis deg så opp og gå rundt i rommet for å sjekke hvordan lampen ser ut i forhold til resten av stuen.
 • Hvor sterk belysning bør jeg velge? Hva med belysning ved bordet?

  For å kunne velge riktig belysning, bør du være klar over tre tekniske ting:

  • Lysmengden som stråler ut fra lampen, måles i lumen, som forkortes lm. Jo høyere lumen, jo sterkere lys. Arbeidsbelysning har opptil 1000 lm, mens kosebelysning har 220-240 lm. Lumen har blitt viktigere enn watt, etter som det har blitt mer og mer vanlig med LED-belysning.
  • Fargegjengivelsen til en lampe er indikert med gjengivelsesgjennomsnittet, som er forkortet Ra. Den maksimale verdien på 100 Ra tilsvarer lys med perfekt fargegjengivelse, som dagslys.
  • Fargetemperaturen på lampen måles i enheten Kelvin, som forkortes K. Et lavere tall betyr at lyset har en gulaktig, varmere tone, mens høyere tall betyr et kjøligere hvitt lys. Dagslys tilsvarer omtrent 6000 K, mens lamper for belysning ofte er på omtrent 2700 K.
 • Hvor sterk belysning for soverommet?

  Liker du å legge deg ned og lese? Da bør du velge en lampe på et soverom som lyser med minst 400 til 500 lumen. Har du dårligere syn, kan det hende du trenger 700 til 800 lumen. Godt leselys krever opptil 3000 kelvin.
 • Hvor sterk belysning for å studere?

  Det er bra om belysningen kan rettes mot det du jobber med. Velg gjerne en sterk lampe på 700 til 800 lumen og hvitt lys på 4000 kelvin.
 • Hvor sterk belysning for kjøkken og spisestue?

  Det kan være vanskelig å finne den rette lampen over et spisebord. Invester helst i en lampe på kjøkken og spisestue som gir et godt og klart lys, uten å blende dem som sitter ved bordet. Lampen kan gjerne være 400 til 800 lumen. Oftest brukes 3000 kelvin til fellesarealer i hjemmet; det passer både til lampe i gangen og på kjøkkenet.
 • Hvilke lys er gule og hvilke er hvite?

  De beste, mest effektive og mest miljøvennlige lyskildene i dag, er LED-lamper med en eller flere LED. De har forskjellige fargetemperaturer, som måles i Kelvin.
  Fargetemperaturer på nær 4000K er kalde. 2700K er en normal fargetemperatur som omtrent tilsvarer gløde- og halogenlamper, mens lavere temperaturer som 2400K eller 2100K går mer i gul retning.
 • Hvor mye sparer du med LED-lys?

  En LED-lampe bruker bare en femtedel så mye energi som glødelyspærer og litt mindre enn lavenergilamper. Selv om de er mye billigere i dag enn for noen år siden, er de fortsatt litt dyrere. Men, LED-lys varer opptil 15 ganger lenger enn lyspærer. Hvis du bytter ut all belysning med LED – og fortsetter å bruke dem som før – vil du utvilsomt spare penger på strømregningen. Den nøyaktige besparelsen avhenger helt av hvor stort hus du har og hvor mange lamper du vanligvis bruker. For de fleste er det flere hundrelapper hvert år.