Walk with me

WITH TOVE STYRKE

For meg handler Walk with me mest om å bryte seg fri. Da jeg spilte inn min tolkning, forestilte jeg meg den som en samtale mellom venner.

Tove Styrke

"Gå med mig"

Hør på Tove Styrkes tolkning av
Ellos’ låt "Walk with me"How did you interpret the song?


Låten er veldig spesiell, ettersom den er både storslått og intim på samme tid. Det er som om en venn synger den for deg, nesten som en historie. At den er begge deler, både storslått og intim ... Det er noe veldig fint med det.What does it mean for you to be a woman?


Å være kvinne er noe jeg har vokst inn i. Det er så merkelig, egentlig, for alle forestillinger og ideer om hvordan menn og kvinner skal være og se ut, er jo bare konstruksjoner. Noe vi har funnet på.

Det finnes ingen rammer, ikke egentlig. Du bestemmer hva det er å være kvinne.

Og jeg tror at det med å være kvinne, eller virkelig fullt ut bli kvinne, ikke egentlig handler om noe annet enn å innse at det kan være akkurat det du vil det skal være. Det finnes ingen rammer, ikke egentlig. Du bestemmer hva det er å være kvinne.What are your superpowers?


Min superkraft er at jeg skjønner musikk. For meg er musikk et språk, og ja … Jeg snakker rett og slett det språket. Det føles som en superkraft. Og det er gøy å kunne bruke den på så forskjellige måter. Som her, at jeg har fått lage min tolkning av «Walk with me». Å få gjøre den til min egen – at jeg denne gangen kan være den vennen som forteller den. Til deg.

For meg er musikk et språk, og ja … Jeg snakker rett og slett det språket.

An equality issue close to heart?


Det er utrolig vanskelig å velge bare en ting. Det er så stort og viktig, for verden er liksom ikke der enda. En liten detalj i sammenhengen, men for eksempel lik lønn for likt arbeid. Hvordan kan vi ikke ha det? Og da er det ikke en av de skikkelig store tingene. Likevel er det vår virkelighet, vår hverdag. Det er bare så galt, så skjevt for meg.What is the best part about being a woman?


Hvis jeg svarer uten å tenke, vil jeg si at det beste er å pynte seg. Hvis vi snakker om kjønnsroller og regler, så er jo vi de som kan gjøre det uten å dømmes (selv om det heller kanskje ikke alltid er sant). Jeg håper at alle kan få gjøre det, få se ut akkurat som de vil. Det er faktisk fantastisk, syns jeg, å kunne sveve ut og uttrykke seg gjennom klær, sminke og hår. Det er så frydefullt. Ja. Det elsker jeg ved å være kvinne.What would you tell your fourteen year old self?


Ikke bekymre deg så mye. Det ville jeg sagt til henne. Det går bra til slutt. Verden er hard, og den vil dømme. Den dømmer alle. Men den inneholder samtidig så mye som er vakkert, og det vil vise seg. Når du minst aner det.

Made by Women | #equallywomen | #equallyimportant | #equallyellos

A SHORT STORY

Made by womenMade by women

...