Bærekraft

Produksjon


Startside    Sosiale arbeidsforhold    Bærekraftig bomullsproduksjon

Som medlemmer i Better Cotton Initiative kan vi sammen med andre bedrifter være med å gjøre den globale bomullsproduksjonen bedre.

#ellosactionlist

Bærekraftig bomull


På Ellos er det viktig å bidra til en bedre verden på alle punkter. Vi vil derfor også bidra til en bærekraftig bomullsproduksjon for å kunne benytte det til våre produkter.

Bomull er en av verdens mest brukte tekstilfibre og står for hele 30 % av verdens tekstilforbruk. Med egenskaper som god slitestyrke, fuktabsorberende fibre og mykhet er bomull et anvendelig materiale til flere produktområder. Ulempen med bomull er at den krever store mengder sprøytemidler, pesticider og vann ved dyrking. Dette er et stort problem siden bomullsdyrkingen skjer i land med varmt og tørt klima hvor vann dessuten er en ressursmangel. Det skaper også mindre gunstige arbeidsforhold for bomullsbøndene.

Ellos vil forebygge problematikken og heller bidra til en bærekraftig bomullsproduksjon. Som medlemmer i Better Cotton Initiative kan vi sammen med andre bedrifter være med å gjøre den globale bomullsproduksjonen bedre.

BCI – Better Cotton Initiative

Ellos har vært medlem i BCI siden 2015. Det er en verdensomspennende organisasjon som veileder bomullsdyrkere og lærer bort metoder for en mer bærekraftig og ressurseffektiv bomullsproduksjon. BCI jobber for å redusere vann- og kjemikalieforbruket samtidig som bomullsavlingene øker, arbeidernes forhold blir bedre, jordkvaliteten forbedres og det biologiske mangfoldet øker.

For mer informasjon, gå inn på: www.bettercotton.org

Innen år 2020 har Ellos som mål å benytte oss utelukkende av bomull fra mer bærekraftige kilder, som BCI, økologisk eller resirkulert bomull. I dag er all vår økologiske bomull sertifisert i henhold til Global Organic Textile Standard (GOTS) eller Organic Content Standard (OCS).


Better Cotton Initiative


1.Vekselvis dyrking av sesam og bomull for å forbedre jordkvaliteten og binde mer vann til avlingene.

2. På bildet ser du insektfeller som brukes for å skjerme bomullen mot skadeinsekter. Fellene brukes istedenfor kjemikalier.

3. Moden bomull. Bøndene læres opp i når og hvordan de høster bomullen på best mulig måte, uten forurensninger, som for eksempel frørester, og med den beste bomullslengden på fibrene.

TREAT YOUR PRODUCTS     |     TREAT YOURSELF     |     TREAT YOUR PLANET