2021 har kommet og gått. Hver dag gjør noen noe for et mer likestilt, inkluderende samfunn, og vi på Ellos vil gjerne vise at vi setter pris på dem. Ellos Awards hyller de kvinnene som i løpet av året har brukt sine sosiale medier for å fremme kvinner, sette spørsmål ved normer, synliggjøre tabuer eller på annen måte jobbe for kvinnerettigheter.

Made by Women     |     #equallywomen     |     #equallybeautiful     |     #equallycreative     |     #equallyellos    
Juryen har nå kommet frem til et resultat basert på antall stemmer og den jobben kandidatene har utført i 2021. Vi på Ellos er glade og stolte over juryens beslutning, og er rett og slett fullstendig enig i deres begrunnelse.

Vi ønsker å si hjertelig takk til alle som har engasjert seg i Ellos Awards. Vi fikk totalt inn 80 549 stemmer, noe vi runder av til 100 000 SEK i donasjonen til ‘Kvinna till Kvinna’.

Takk til alle kandidater for den jobben dere gjør. En spesiell takk til juryen som har gjort en fantastisk jobb. Og sist, men ikke minst: inderlig takk til våre fantastiske prisvinnere. Uten dere hadde verden vært et dårligere sted.

WOMEN FOR LIBERATION - KAJSA HULTIN     WOMEN FOR LIBERATION - KAJSA HULTIN     WOMEN FOR LIBERATION - KAJSA HULTIN     WOMEN FOR LIBERATION - KAJSA HULTIN

Women for liberation

Her hyller vi de som sprer forståelse og kunnskap, som fremhever og synliggjør, som knuser normer og tabuer rundt kvinnekroppens behov, muligheter og eksistensielle vilkår.

Prisen for kategorien Women for liberation går til Kajsa Hultin, @kobranhugger, for hennes arbeid med å frigjøre kvinnekroppen.

Hos Kajsa Hultin, eller @kobranhugger, finnes det ingen regler for hvordan kroppen kan eller skal være. Hun har skapt et rom hvor kvinnekroppen er fri, der den får være en kilde til glede og positivitet. Dette, i kombinasjon med hvordan hun synliggjør og fremhever tabubelagte emner som graviditet, amming, seksualitet og kvinnelige orgasmer, gjør at vi i juryen valgte å tildele Kajsa prisen i kategorien Women for liberation. En pris vi håper kommer til å bidra til hennes fortsatte arbeid – på en eller annen måte.

Asabea Britton, jurymedlem.

WOMEN FOR ENTREPRENEURSHIP – ANDRA FARHAD     WOMEN FOR ENTREPRENEURSHIP – ANDRA FARHAD     WOMEN FOR ENTREPRENEURSHIP – ANDRA FARHAD

Women for entrepreneurship

Kvinnelige entreprenører er underrepresenterte, både i antall og i medias rapportering om gründervirksomhet. Her hyller vi derfor den kvinnelige entreprenør eller gründer som i 2021 virket for å fremme kvinners entreprenørskap.

Prisen for kategorien Women for entrepreneurship går til Andra Farhad, @andrafarhad, for hennes arbeid med å skape plass til kvinnelige entreprenører.

Andra Farhad, med kontoene @andrafarhad og @borshajen, står bak Sveriges største kostnadsfrie utdanningsplattform for sparing og investering. Gjennom sitt entreprenørskap baner hun aktivt vei for andre. Arbeidet hennes har gjort børsen og investeringssparing mer tilgjengelig for de som ikke har bevegd seg så mye der tidligere – kvinner. For dette og mer til vil vi i juryen tildele Andra prisen i kategorien Women for entrepreneurship.

Elaine Eksvärd, jurymedlem.

WOMEN FOR BODY POSITIVISM – MATILDA SJÖSTRAND     WOMEN FOR BODY POSITIVISM – MATILDA SJÖSTRAND     WOMEN FOR BODY POSITIVISM – MATILDA SJÖSTRAND     WOMEN FOR BODY POSITIVISM – MATILDA SJÖSTRAND

Women for body positivism

I en verden der kvinnekroppen sjelden får fred fra granskende blikk og begrensende regler, finnes de som jobber for å utvide skjønnhetsidealene. Her hyller vi de som lager rom for og fremhever kvinnekroppen nøyaktig som den er.

Prisen for kategorien Women for body positivism går til Matilda Sjöstrand, @gretanikolina, for hennes arbeid med å utvide skjønnhetsidealene.

Matilda Sjöstrand fremhever på sin konto @gretanikolina kroppspositivisme fra flere forskjellige vinkler. Samtidig som hun sprer ren og skjær glede rundt kroppen når hun danser i vei foran kameraet, kan hun i neste øyeblikk snakke om kroppen ut fra et mer alvorlig, tyngre perspektiv. Matilda deler hvordan det er å være tjukk i en tynnhetsnormalisert verden, og hvordan en stor kropp kan fungere gjennom graviditet og amming. Derfor tildeler vi i juryen Matilda prisen i kategorien Women for body positivism.

Karin Kajjan Andersson, jurymedlem.

WOMEN FOR EQUALITY – IMAN MESKINI     WOMEN FOR EQUALITY – IMAN MESKINI     WOMEN FOR EQUALITY – IMAN MESKINI     WOMEN FOR WOMEN FOR EQUALITY – IMAN MESKINI

Women for equality

Kvinnens plass i dagens samfunn er hverken selvfølgelig eller absolutt. Kvinners rettigheter har ikke spesielt mange år på baken. Enkelte kvinnegrupper har fremdeles knapt plass i det hele tatt. Men hver dag jobber det mennesker for en mer likestilt verden, for et samfunn hvor alle har rett til å ta plass.

Prisen for kategorien Women for equality går til Iman Meskini, @imanmeskini, for hennes arbeid med å skape et mer likestilt samfunn.

Med kontoen @imanmeskini bruker Iman Meskini kjendisstatusen sin til å fremheve både muslimske kvinner og kvinner generelt. På sine plattformer knuser hun fordommer om islam, opplyser følgerne innen ulike viktige spørsmål, og sprer positivitet og glede i saker som ofte er tunge. For det arbeidet Iman utfører i sine kanaler tildeler vi i juryen henne prisen i kategorien Women for equality.

Molly Hammar, jurymedlem

VI DONERER 100 000 SEK TIL ‘KVINNA TILL KVINNA’ – TAKK FOR DERES ENGASJEMENT!     VI DONERER 100 000 SEK TIL ‘KVINNA TILL KVINNA’ – TAKK FOR DERES!

Our partner


Vi ønsker å si hjertelig takk til alle som har engasjert seg i Ellos Awards. Vi fikk totalt inn 80 549 stemmer, noe vi runder av til 100 000 SEK i donasjonen til ‘Kvinna till Kvinna’ – organisasjonen som jobber for kvinnerettigheter i samfunnet. Takk!


Bli månedsgiver i dag!
Årets jury består av Karin Kajjan Andersson, Elaine Eksvärd, Asabea Britton og Molly Hammar. Fire kvinner som alle, på ulike måter, medvirker til et mer likestilt og innholdsrikt samfunn. Vi på Ellos er stolte over å samarbeide med hver og en av dem. Les mer om dem nedenfor!

Karin Kajjan Andersson er forfatter, kroppsaktivist, foreleser og opinionsleder. Gjennom sitt arbeid bryter Kajjan skjønnhetsnormer og idealer, og bidrar med et bredere, sunnere bilde av kvinnekroppen.
KARIN KAJJAN ANDERSSON

Asabea Britton er jordmor og driver ulike sosiale kanaler hvor hun forteller om kvinnekroppen, dens behov, muligheter og betingelser. Hun åpner emner som ofte er tabubelagte, og sprer kunnskap om det mange sjelden snakker om.
ASABEA BRITTON

Retorikkeksperten Elaine Eksvärd er administrerende direktor i byrået ‘Snacka snyggt’, og driver en podkast med samme navn. Hun er også forfatter, foreleser og blogger. Gjennom sine kanaler belyser hun og sprer kunnskap om viktige spørsmål, samt jobber for barnas rettigheter i samfunnet. ELAINE EKSVÄRD

Molly Hammar er låtskriver og artist. Gjennom musikken og sine sosiale medier fremhever hun spørsmål rundt feminisme, kvinnekroppen og kvinnelighet. Arbeidet hennes bidrar til at kvinner og jenter kan få et sunnere syn på seg selv.
MOLLY HAMMAR

Karin Kajjan Andersson er forfatter, kroppsaktivist, foreleser og opinionsleder. Gjennom sitt arbeid bryter Kajjan skjønnhetsnormer og idealer, og bidrar med et bredere, sunnere bilde av kvinnekroppen.

KARIN KAJJAN ANDERSSON

Asabea Britton er jordmor og driver ulike sosiale kanaler hvor hun forteller om kvinnekroppen, dens behov, muligheter og betingelser. Hun åpner emner som ofte er tabubelagte, og sprer kunnskap om det mange sjelden snakker om.

ASABEA BRITTON

Retorikkeksperten Elaine Eksvärd er administrerende direktor i byrået ‘Snacka snyggt’, og driver en podkast med samme navn. Hun er også forfatter, foreleser og blogger. Gjennom sine kanaler belyser hun og sprer kunnskap om viktige spørsmål, samt jobber for barnas rettigheter i samfunnet.

ELAINE EKSVÄRD

Molly Hammar er låtskriver og artist. Gjennom musikken og sine sosiale medier fremhever hun spørsmål rundt feminisme, kvinnekroppen og kvinnelighet. Arbeidet hennes bidrar til at kvinner og jenter kan få et sunnere syn på seg selv.

MOLLY HAMMAR

Made by women