Juryen har nå kommet frem til et resultat basert på antall stemmer og den jobben kandidatene har utført i 2020. Vi på Ellos er glade og stolte over juryens beslutning, og er rett og slett fullstendig enig i deres begrunnelse. Vi ønsker å si hjertelig takk til alle som har engasjert seg i Ellos Awards. Vi fikk totalt inn 60 161 stemmer, noe vi avrunder til 100 000 SEK i donasjonen til ‘Kvinna till Kvinna’. Takk til alle kandidater for den jobben dere gjør. En spesiell takk til juryen som har gjort en fantastisk jobb. Og sist, men ikke minst: inderlig takk til våre fantastiske prisvinnere. Uten dere hadde verden vært et dårligere sted.

THE ANNA O

Asabea Britton


Juryens begrunnelse:

Gjennom sine sosiale medier oppløser Asabea Britton tabuer rundt kvinnespørsmål. Hun synliggjør kvinnekroppens vilkår og muligheter, hun sprer forståelse og kunnskap, hun river murer og knuser både normer og tabuer. Den jobben Asabea gjør på sine sosiale medier gjør henne til en åpenbar Anna O.

For en ære å få en så fin pris. Det arbeidet jeg gjør er så givende for meg, og det er veldig oppmuntrende å få bekreftet at det også er givende for andre. Jeg håper å fortsatt lære meg mer og lære fra meg i mange flere år, og dette trigger meg enda mer til det. Takk.

THE ROSA P

Mary C Namagambe


Juryens begrunnelse:

Mary C Namagambe tildeles utmerkelsen The Rosa P. for sitt feministiske og antirasistiske arbeid. Hennes nasjonale og internasjonale engasjement skaper langsiktig og langvarig plass til jenter og kvinner i flere land, samfunn og kulturer. Via sine sosiale kanaler sprer Mary kunnskap og forståelse, hun inspirerer og inkluderer. Mary passerer gjeldende maktstrukturer, og tar jenter og kvinner med seg.

Dette åpner for flere muligheter for arbeidet mitt med å skape bedre forutsetninger for jenter og kvinner, og jeg er så begeistret over å se hva fremtiden har å tilby. Det rører meg dypt når jeg tenker på hva denne prisen betyr for arbeidet mitt for å styrke kvinners selvstendighet og fremtid. Dette er mitt kall i livet, å endre samfunnets spilleregler og å styrke kvinners makt og innflytelse.

THE HANNA W

Karin Kajjan Andersson


Juryens begrunnelse:

Med sitt engasjement på sosiale medier gir Kajjan Andersson seg i kast med spørsmål rundt kroppsideal og helse. Arbeidet hennes synliggjør og lærer opp, inspirerer og inkluderer. Budskapet i hennes kanaler er på mange måter (akkurat som tittelen på hennes siste bok om kroppspositivistisk foreldreskap) livsviktig.

2020 har vært et tøft år for meg, derfor betyr denne prisen og juryens utrolig fine begrunnelse ekstra mye. Det å nå ut med kroppspositiv meningsdannelse slik at den når og kan hjelpe så mange som mulig, er ikke alltid lett, men vi må ikke glemme at det virkelig går fremover! Og jeg vil takke Ellos, juryen og fremfor alt alle som har nominert og stemt for at dere bidrar til den utviklingen.

THE AUGUSTA L

Aleksandra Avli


Juryens begrunnelse:

Aleksandra Avli har gjennom sine sosiale medier underlettet for kvinnelig entreprenørskap og støttet kvinnelige forretningsinitiativer. Hun skaper steder og forum hvor driftige kvinner kan møtes og bygge nettverk. I tillegg til det konkrete og direkte arbeidet Aleksandra gjør, er hun en stor kilde til inspirasjon og engasjement.

Det er helt fantastisk å vinne Augusta L-prisen. Takk, Ellos, for at dere fremmer alle kvinners utvikling! Selv om jeg syns at alle de nominerte er vinnere. Takk til alle oss for de endringene vi bidrar til for at kommende generasjoner ikke skal måtte stange hodet i det samme taket, men heller klatre i stigen. Jeg håper med denne prisen å fremme all den felles jobben vi gjør for kvinners normbrytende utvikling!

Our partner


Kvinna till Kvinna er en av verdens fremste kvinnerettighetsorganisasjoner. I tillegg til å forsvare kvinners rettigheter, jobber de for å styrke kvinners posisjon i samfunnet samt for å stanse vold mot kvinner. Organisasjonen er på plass i til sammen 20 land, blant annet i områder rammet av krig og konflikt.

Helena er skuespiller og regissør. Hun har hatt mange film- og teaterroller. I 2007 debuterte hun som langfilm-regissør, i 2018 regisserte hun forestillingen «Avig Maria – No more fucks to give» og akkurat nå regisserer hun «Dancing Queens» for Netflix.

Helena Bergström

Fanna er forfatter, frilansskribent og journalist. I 2015 ble hennes bok «Svart kvinna» av Natur & Kultur publisert. Sammen med kollegaen Amie Bramme Sey driver Fanna podkasten Raseriet. Hun er dessuten goodwill-ambassadør for Kvinna till Kvinna.

Fanna Ndow Norrby

Peg er en prisbelønt artist, låtskriver og TV-profil. Hun har stått på noen av Sveriges største scener, både som soloartist og i musikkduoen Gammal. Sammen med søsteren Penny Parnevik driver Peg også podkasten «Pillowtalk».

Peg Parnevik

Retorikkeksperten Elaine Eksvärd er adm.dir. i firmaet Snacka snyggt og driver en podkast med samme navn. Hun er også forfatter og foreleser, frilansskribent og blogger.

Elaine Eksvärd