The Bed Guide Dyner og puter

Noen vil ha tynne, svale dyner som puster hele natten, mens andre vil ha varme dyner som isolerer. Men hva skal man tenke på og se etter når man leter etter dyner og puter på nettet? Vi besvarer noen vanlige spørsmål her.Dyner

Blir du varm når du sover, skal du holde utkikk etter svale dyner med lav andel dun og høyere andel fjær. Hvis du velger en syntetisk dyne, bør du ta en med lav gramvekt. Dun er det som isolerer og holder varmen, mens fjær slipper gjennom mer luft og holder deg svalere. Det kalles dundyne uansett om det er andelen dun eller fjær som er høyest.

Jo høyere gramvekt på den syntetiske dynen og jo høyere andel dun, desto varmere dyne. For deg som fryser med en sval dyne og svetter med en varm, finnes det selvsagt medium varme dyner. Det kan være lurt å investere i to sett – en vinterdyne og en sommerdyne.

For den som har vanskelig for å falle til ro eller som opplever at søvnen ikke gjør en uthvilt, kan vektdyne være et godt alternativ. Vektdynen skal stimulere kroppens velværehormon og hjelpe kroppen med å slappe av. Les mer om våre vektdyner her.

Shopp dynerPuter

Avhengig av hvilken sovestilling du har, passer ulike puter på forskjellig vis. Lave puter funker for eksempel til den som gjerne sover på magen, mens den kan gi nakketrøbbel for den som sover på rygg. Lave dunputer har høyere andel dun og er luftige og myke. Syntetiske puter med hulfiber er myke, mens de med ballfiber er litt fastere. Medium høye puter passer den som sover på ryggen eller beveger seg mye, mens høye puter egner seg best for de som sover på siden. Velger du en høy pute, se etter de med høy andel fjær. Fortrekker du syntetiske puter, velg en med ballfiber for en fast og spenstig pute.

Shopp hodeputer