Handlekurv
A better choice

Vintage Collection

For oss handler det ikke bare om valg av mer bærekraftige materialer. Vi vil også oppmuntre til nye måter å innrede på og å sette preg på sin personlige stil. I Ellos’ Vintage Collection finner du håndplukkede favoritter med historie. Ved å ta vare på det som allerede finnes, og blande gammelt med nytt, kan kundene våre skape en egen, unik stil. Dermed reduseres bruk og kast-kulturen og forbruket av nye ressurser når gamle produkter blir til nye favoritter.

I Vintage Collection er det et begrenset antall produkter – felles er at alle er nøye utvalgte og har sin egen historie.


Intervju med Ulrika Sjövall, design director – Ellos

Hvorfor valgte dere å satse på vintage-produkter?
Det føltes som en selvfølge å hylle alt det vakre som er skapt opp gjennom årene. Det finnes så mange fine ting som er laget med sterk tradisjon, og vi ville gjenopplive og styrke interessen rundt det at ikke alt trenger å være nytt. Ved å blande inn eldre ting får man en dynamikk i interiøret, og det har også et bærekraftig aspekt ved seg. Det var kanskje et uventet grep til å være oss, men i bedriften er det rom for idéer og innovasjon. Vi tror sterkt på det å overraske og våge å vise nye sider av oss som varemerke. Den første kolleksjonen besto av blandede vintage-ting med hovedfokus på dekor som krukker, vaser, skåler og lyslykter. Det er produkter som er enkle å plassere, og som mange kan like.

Hvordan har responsen vært?
Vi forventet at det skulle være stor interesse siden det føles som om alle er mer bevisste og interesserte i å skape personlige hjem. Men at det skulle bli utsolgt så fort, hadde vi ikke trodd. Det var virkelig en gledelig overraskelse!

Hvorfor er det viktig å jobbe med bærekraft, og hva betyr det for dere?
Jeg tror det handler om en endring i hvordan vi ser på forbruket vårt, og at vi vil omgi oss med vakre ting, uansett om de er gamle eller nye. Ved å blande nye og gamle produkter har vi også funnet et spennende uttrykk. Det finnes en stor og voksende interesse for å innrede med gjenbruk. Kundene våre har stor innsikt når det gjelder spørsmål rundt bærekraft, og gjør stadig mer bevisste valg. Vi forsøker å kontinuerlig ha bærekraft i fokus når vi utvikler nye produkter ved å lage tidløse gjenstander med høy kvalitet uten å gå på bekostning av design. Produkter som forhåpentligvis kundene våre vil bruke ofte og som vil bli personlige favoritter.

Hva kan vi forvente oss fra Ellos?
Vi har til hensikt å slippe kolleksjoner løpende, noe som skaper dynamikk i sortimentet vårt. Det kan være alt fra hagemøbler til mer dekorative ting med samleverdi. I januar (2018) satset vi litt mer på møbler, som for eksempel lenestoler og småbord. Det er vintageprodukter som mer «passer inn» i det vanlige sortimentet vårt.

Søk om lån »
Mer info »