Bærekraftig sortiment - Ellos.no
Handlekurv

Bærekraftig sortiment

Vårt mål er å gjøre det enkelt for våre kunder å handle bærekraftig på Ellos. Vi vil tilby et stort utvalg av produkter som er designet og produsert på en bærekraftig måte, både innen mote, hjem og skjønnhet.

Vi har satt opp to generelle mål. I 2020 skal 100% av bomullen i vårt sortiment være bærekraftig bomull. Med bærekraftig bomull mener vi at den er økologisk, gjenvunnet eller Better Cotton Initiative (BCI). Vi skal også kontinuerlig øke andelen økologiske, resirkulerte og innovative materialer innen alle våre produktområder.

Vår produkt- og innkjøpsavdeling jobber kontinuerlig med å gjøre gode valg innen design og innkjøp, og finne nye, mer holdbare materialer og produksjonsmåter. Ellos eier ingen egne fabrikker, men har et tett samarbeid med innkjøpskontorer og leverandører i Asia og Europa. Mesteparten av vårt sortiment er egen design, noe som gir oss større muligheter til å påvirke varenes miljøpåvirkning allerede i designstadiet. Før vi inngår et samarbeid med en ny leverandør, må leverandøren signere våre etiske retningslinjer, noe som inneholder krav og kriterier gjeldende menneskerettigheter og gode arbeidsforhold som leverandøren forplikter seg å følge.

Vi stiller høye krav til våre produkter som må oppfylles for at du som kunde skal føle deg trygg. I vårt produktansvar går vi ut fra at produktet er sikkert, har en bra kvalitet, ikke inneholder farlige kjemikalier samt er produsert med omtanke for mennesker og miljø, og med hensyn til dyrenes rettigheter. Les mer om dette arbeidet under Husdyrhold, Kjemikalier, Kvalitetstester og Barnesikkerhet.

For at et produkt skal inngå i vårt bærekraftige sortiment må det bestå av minst 50% materialer fra vår liste over Bærekraftige materialer. Våre egne bærekraftige produkter selger vi under merkingen Conscious Choice. Vi vil også gjøre det enkelt for våre kunder å handle bærekraftig fra våre eksterne varemerker. Alle våre produkter som er et bedre valg, er merket med en grønn rute på produktbildet. I produktteksten kan du lese mer om hvorfor produktet er et mer bærekraftig valg.

Conscious beauty er våre bærekraftige skjønnhetsprodukter. Vi jobber med skjønnhetsprodukter som har økologiske, naturlige og/eller veganske ingredienser.

Søk om lån »
Mer info »