Made by Women

Vi inviterte Towa Schedvins, Angelica Svanström og Alexandra Svanström til en samtale om sosial og økologisk bærekraft. Tre kvinner forteller om sitt syn på kroppsidealer, kvinnelighet og klimaspørsmål. For vi vil ta vare på kunnskap som går i arv, den som slipes om og forstås på nytt. Se intervjuet med familien og les mer om personene nedenfor!

Jeg var tenåring på 80-tallet, og er oppvokst med diverse forskjellige slankekurer. Min mors generasjon førte det over til min, og min har nok ført over en del av det til mine døtres generasjon. Men et eller annet sted på veien ble vi lei, tror jeg. Jeg passet på å snakke med døtrene mine om styrken som sitter i kroppene deres, uansett hvordan de så ut. Det er nok flere som har begynt å snakke på den måten. For se nå hvor vi sitter! I et motestudio og snakker om sunne kroppsidealer, på ekte. Det eksisterte ikke i motebransjen da jeg var tenåring.

TOWA SCHEDVINS

three-ways-to-style

Tre kropper, tre aldre stylet i like plagg. Vi vil vise hvordan et plagg ser ut på forskjellige kropper, hvordan klær enkelt kan styles på nytt og brukes på ulike måter. For vi vil oppmuntre til en felles garderobe hvor klærne går i arv, lånes eller byttes seg i mellom. Slik at plaggene stadig kan fylles med nye verdier – nye historier.

Jeg heter Towa Schedvins og er 52 år. Jeg er moren til Angelica og Alexandra. Jeg jobber mye med kroppen, så jeg er veldig bevisst på hva den kan og ikke kan. Jeg er takknemlig for kroppen min hver dag. At den bare reiser seg opp og fungerer, alt det man kan ta for gitt, som noe selvfølgelig – det er faktisk ikke det. Det er en luksus.

TOWA SCHEDVINS

Jeg heter Angelica Svanström og er 30 år. Jeg har alltid fått høre at jeg tar for mye plass. Men det ga jeg fullstendig blaffen i. Jeg fortsatte å snakke høyt, le høyt, gråte høyt. For mye plass? Det var jo den plassen jeg og kroppen min trengte.

ANGELICA SVANSTRÖM

Jeg heter Alexandra Svanström og er 26 år. Da jeg fikk datteren min, innså jeg for en styrke som bor i kroppen min. Jeg valgte bort epidural, og det var så heftig – at kroppen min fikset det. Det fikk meg til å kjenne at den fikser hva som helst.

ALEXANDRA SVANSTRÖM

Vi snakker mer om kvinnekroppen i dag, ikke sant? Kanskje på godt og vondt. Sosiale medier har jo gjort det enklere å sammenligne kroppen sin med andres. Nå er tynnhetstyranniet gjemt bak en helsetrend. Stor rumpe og smal midje skal tydeligvis kommer av riktig kosthold og riktig trening. Samtidig skjer denne diskusjonen, som vi har her nå, på sosiale medier hele tiden. Mye takket være det har jeg forsonet meg med egen kropp. Det er i det minste en start, og et bilde av kroppen som jeg håper vil gå i arv til min datters generasjon.

ALEXANDRA SVANSTRÖM


Made by women

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

I 2020 publiserte vi to ulike sjekklister. Den ene handlet om sosial bærekraft og den andre om økologisk bærekraft. Bare ett år senere har vi kommet lengre i vårt arbeid enn vi trodde var mulig. Det er fortsatt mye å gjøre, men dette er det vi har lykkes med.


Se sjekklister

Vil du vite mer om vårt bærekraftarbeid? Vi har samlet all informasjon under fliken om bærekraft. Følg lenken for å lese mer!


Vårt bærekraftarbeid