QUICK QUESTIONS

Roshi Hoss


Roshi Hoss er influenser, skuespiller, artist og gründer. Sammen med søsteren driver hun PR-byrået Hoss Agency. I vår siste Made by Women-kampanje spiller Roshi hovedrollen i en av filmene. I forbindelse med dette grep vi sjansen til å intervjue henne om hennes arbeid, hvorfor hun takket ja til rollen og hennes fremtidshåp. Les intervjuet og se filmen her!

Making the film


What made you want to portray this role?


Jeg ble sterkt berørt siden søsteren min går gjennom samme reise som min rollefigur. Noen ganger verker hjertet mitt for oss kvinner – vi går gjennom tøffe forandringer, urimelige krav fra andre og fra oss selv. Denne rollefiguren er rå og naturlig, hun viser svakhet, usikkerhet, frustrasjon, og hun eldes med verdighet og styrke. Hun aksepterer svakhetene sine, men viser hvordan reisen – utviklingen som kvinne – fortsetter med alt som hører med.

Jag blev starkt berörd eftersom min syster går igenom samma resa som min karaktär. Mitt hjärta ömmar ibland för oss kvinnor, vi går igenom tuffa förändringar, orimliga krav från andra och från oss själva.

In what way does the film speak to you?


Da jeg leste manus ble jeg grepet av min karakter Mahnor. Å få se og følge en så sterk reise i en kvinnes liv. Hun går dessuten gjennom det mange kvinner gjør, IVF – noe det ikke snakkes så mye om fordi det dessverre kommer med en tyngde av sorg og skam. Jeg skal ikke snakke for mye om det, for jeg vet ikke akkurat hvordan det føles. Jeg vet bare hvor vondt det har vært for meg å se på, helt maktesløs, når det ikke går hele veien for noen jeg er utrolig glad i. Jeg vet heller ikke om jeg kan få barn på naturlig måte, og om noe bør normaliseres mer. At det ikke er så innmari selvfølgelig for alle.Is there something you recognize from your own life?


Ja. IVF-reisen og redselen når kroppen forandres. Da jeg var 16 år sa en produsent at jeg hadde sett perfekt ut om jeg gikk ned 8 kilo, noe jeg gjorde i løpet av 2 måneder. Etterpå fikk jeg angst så fort jeg spiste en karbohydrat. Jeg ble fiksert på mat, og fikk en ganske streng skjennepreken av bestevenninnen min Isa – noe som reddet meg.How was it making the film?


Jeg sov 5 timer hver natt for det var lange dager etterfulgt av kveldsjobbing med byrået samtidig, så det var ganske tøft. Det var også psykisk utfordrende med visse scener fordi jeg kanaliserte gammel sorg i meg for å kunne formidle følelsene.

Men det var også veldig fint – det var mange fine øyeblikk med Amit som spiller min partner i filmen, hvor vi fikk improvisere og ta den helt ut. Jeg forlot settet etter 3 dager med store og varme følelser.

Det var väldigt fint, det var så många fina stunder med Amit som spelar min partner i filmen, där vi fick improvisera och ta ut svängarna. Jag lämnade set efter 3 dagar med stora och varma känslor.

Your work


What does it mean to be a woman in your industry?


Det blir stadig mer normalt for oss kvinner å våge å ta for oss, jeg når ofte slike små mål langs veien. Jeg får lov til å ha et sterkt emosjonelt intellekt uten å bli kalt «for sensitiv». Jeg driver et firma, kan stå barføtt på en jazzbar og synge av hjertens lyst, være skuespiller og stå tidlig opp og avholde møter. Jeg kan være fæl, fin, høylytt, sexy, sprø – og SMART.

Jeg kan være flink til mer enn bare en ting. En venn i bransjen sa nettopp til meg at jeg har betydd mye for henne, at hun har sett meg og tenkt at hun også skal våge. Våge å være mer enn bare EN person, en karriere, en vei. Vi kvinner, vi mennesker, er så utrolig komplekse, og det er så fint å åpne opp for at det er ok å ikke bare ville en ting.When and how did your career start?


Da jeg var 23 år startet jeg og søsteren min Hoss Agency. Jeg hadde stått og stampet med musikken en stund, og innså at jeg måtte gjøre noe annet, noe drastisk. Jeg har alltid vært en høyrisikoperson. Jeg lever heller slik, selv om det er mer dramatisk og utmattende. Det dukker alltid opp små vinduer eller store dører mot nye opplevelser og muligheter. På en eller annen måte visste jeg at ingen vei er feil å gå, bare jeg går med et åpent sinn. Og nå kan jeg – takket være det – drive firma, synge og være skuespiller.What would you tell your 19-year-old self?


Ikke vær så naiv. Det er ikke alle som vil deg vel.What do you think your 39-year-old self would tell you today?


Fint at du var så naiv. Du har gått på mange smeller, men ikke angre et sekund – det har formet deg til en empatisk, trygg og utrolig kvinne.

P.S. Ikke jobb så mye, det er jo ikke akkurat sånn at håret vokser med årene.

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

Sjekklisten


Som motebedrift er det viktig for oss å formidle et bilde av kvinner og kvinnelighet som stemmer med virkeligheten – et bilde som er aksepterende og inkluderende. Derfor har vi utarbeidet en sjekkliste med punkter som vi hele tiden streber etter å oppfylle. En påminnelse til oss og en måte for dere å få vite hvordan vi arbeider for å fremme et sunt og positivt bilde av kvinneligheten.

1. Vi skal alltid verne om og ta ansvar for kvinnen og kvinnekroppen.

2. Vi bruker modeller med ulik kropp, hudfarge og utseende – vi står for inkludering og likestilling.

3. Vi retusjerer og justerer aldri kropper, men viser dem nøyaktig slik de er.

4. Vi fremmer likestilling og kvinners rettigheter.

5. Fra og med 2021 skal vi gi personalet vårt intern opplæring i likestillingsspørsmål og inkludering.