Made by Women


A SHORT STORY

Part 3/4


Hva betyr det å være kvinne? Det følger så mange forestillinger med det ene ordet, så mange ideer og forventninger at det er ikke er plass til mennesket. For hva er vel de forestillingene om ikke en kollisjonen mellom det menneskelige og det som forventes av det kvinnelige?

Manuscript by Sanna Langelotz

Midt i den kollisjonen blir stemmene våre stilnet, kroppene våre retusjerte og viljene våre revurderte. Det vi er, er ikke nok. Tenk om vi ignorerte alt det?

Tenk om vi skrev våre egne regler, fortalte våre historier på vår egne betingelser? Der det å være kvinne ikke utkonkurrerer det menneskelige, det unike og det særegne. For hva betyr det egentlig å være kvinne?

Ett eneste ord. Utallige versjoner. Så la oss omskrive det til hva vi enn ønsker at det skal være.Made by women


MADE BY WOMEN FEATURING

Tove Styrke


Tove Styrke tolket låten «Walk with me». Lytt til låten, se musikkvideoen og les intervjuet.


Siduri Poli


Stemmen som høres i bakgrunnen og kvinnen som dukker opp utenfor kontoret, er ingen ringere enn gründeren og forfatteren Siduri Poli. Manuset som leses opp er et utdrag fra hennes debutbok, Hur du lyckas i en vit värld. Den ble utgitt høsten 2020, og kan kjøpes et google-søk unna.

Men tenk om vi kunne skape flere muligheter for å lykkes? […]. Tenk om vi skapte rom for oss selv til å hjelpe oss selv? Tenk om vi kunne lykkes på våre betingelser. Tenk om, sluttet jeg snart å tenke, og begynte istedenfor å frigjøre meg fra bildene andre hadde skapt for meg. Jeg vil skrive min egen historie og min egen fortelling.

SIDURI POLI
UTDRAG FRA BOKEN HUR DU LYCKAS I EN VIT VÄRLD, SIDE 93.
SIDURI POLI, BOKFORLAGET FORUM: 2020.


Made by Women | #equallywomen | #equallyimportant | #equallyellos

A SHORT STORY

Made by women

Manuscript by Sanna Langelotz