QUICK QUESTIONS

Linnea Henriksson


Linnea Henriksson er en svensk artist, låtskriver og produsent. I tillegg til at hun har en rolle i en av våre siste kampanjefilmer, har hun tolket og omskrevet vår låt «Walk with me». Med glede og samhold strømmer denne svenske versjonen av låten over med positivitet og uovervinnelig fremtidstro. I forbindelse med kampanjen grep vi sjansen til å intervjue Linnea om hennes arbeid og hvorfor hun takket ja til rollen. Les intervjuet og se filmen her!

Photograph: Johanna PeterssonMaking the song


What made you want to interpret the song?


For det første er det en veldig fin låt skrevet av Julia Jonas, og i hennes versjon er det en ettertanke og inderlighet jeg liker veldig godt. Den gir også rom for nettopp tolkning, noe jeg grep tak i og gjorde noe helt annet ut av.

Jag ville göra den råare. Som att hela låten fått lite skit under naglarna, skrapsår på knäna men mår riktigt bra ändå.

How did you interpret the song?


Jeg ville ha energi! Pepp! Så jeg valgte å snu på mye. Moll ble dur. Refleksjon ble handling. Og så ville jeg omfavne teksten med glede og fremgangsfølelse, så jeg dro opp tempoet, fikk med meg mitt fantastiske band i studioet Rixmixningsverket på Skeppsholmen, og slo meg sammen med produsenten Johan Eckeborn. Jeg ville gjøre den råere. Som om hele låten har fått litt skitt under neglene og skrubbsår på knærne, men har det helt fint likevel.Would your interpretation have sounded the same five years ago?


Nei – og det er heller ikke meningen. Musikken jeg lager er basert på den jeg er akkurat nå, og akkurat nå ville jeg gjøre dette. Det er faktisk så enkelt.What do you want people listening to it to hear?


Jeg håper man blir smittet av litt «gi blaffen»-holdning. Og at man får lyst til å ringe til venner. Personlig er jeg lei av å mates med at jeg skal være sterk, at jeg er sterk. Det er jo selvsagt mye positivt i det, men jeg syns man glemmer at det er jævlig ok å være svak også. Å ikke orke å bære alt alene. Å få gjøre feil, eller ikke komme helt frem. Det er ok, DU er ok og verdt din og andres kjærlighet og beundring da også. Selv om vi ikke går gjennom det samme, fins det en forståelse for at livet går i bølgedaler, og det syns jeg er fint. Og vi går med hverandre gjennom alt.

"Gå med mig"

Hør på Linnea Henrikssons tolkning av
Ellos’ låt "Walk with me"Jag är personligen väldigt trött på att matas med att jag ska vara stark, att jag är stark. Det finns såklart en massa positivt i det med, men jag tycker man glömmer att det är helt jävla OK att vara svag också. Att inte orka bära allt själv. Att få göra fel, eller inte komma hela vägen. Det är okej, DU är okej och värd din och andras kärlek och beundran då med.

Making the film


What made you want to portray this role?


Musikken og filmen går jo hånd i hånd, og ved å være med i filmen på denne måten fikk jeg jo, der også, være den jeg er i musikken. Det føltes naturlig og samtidig som en morsom utfordring!In what way does the film speak to you?


Jeg liker det menneskelige. At filmen viser det som det er, og ikke sensurerer eller retusjerer hverken følelser eller kropper. Det er ekte, og det syns jeg er bra, viktig og vakkert. Dessuten liker jeg at man ikke bare får følge personene, men også produktene gjennom livet. Fylle de med minner og sette pris på det. Det er det jeg selv kommer fra.Is there something you recognize from your own life?


Behovet for gode mennesker rundt meg. Å gå gjennom livet sammen. Det er det fineste som fins.How was it making the film?


Det var supergøy! Kajjan var en drøm å «spille» mot. Altså, min rolle var jo ikke så veldig vanskelig. Jeg skulle prate skit under en middag, danse vilt og bade. Jeg trengte nok aldri å spille skuespill, hvis jeg skal være ærlig.

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

Sjekklisten


Som motebedrift er det viktig for oss å formidle et bilde av kvinner og kvinnelighet som stemmer med virkeligheten – et bilde som er aksepterende og inkluderende. Derfor har vi utarbeidet en sjekkliste med punkter som vi hele tiden streber etter å oppfylle. En påminnelse til oss og en måte for dere å få vite hvordan vi arbeider for å fremme et sunt og positivt bilde av kvinneligheten.

1. Vi skal alltid verne om og ta ansvar for kvinnen og kvinnekroppen.

2. Vi bruker modeller med ulik kropp, hudfarge og utseende – vi står for inkludering og likestilling.

3. Vi retusjerer og justerer aldri kropper, men viser dem nøyaktig slik de er.

4. Vi fremmer likestilling og kvinners rettigheter.

5. Fra og med 2021 skal vi gi personalet vårt intern opplæring i likestillingsspørsmål og inkludering.