Made by Women

Vi inviterte Christin Bengtsson, Anna Dahl og Nelly Dahl til en samtale om sosial og økologisk bærekraft. Tre generasjoner kvinner forteller om sitt syn på kroppsidealer, kvinnelighet og klimaspørsmål. For vi vil ta vare på kunnskap som går i arv, den som slipes om og forstås på nytt. Se intervjuet med familien og les mer om personene nedenfor!

Mamma var alene med meg i flere år, og det er hun som har lært meg selvstendighet. Å ta hånd om økonomien, prøve å sette pris på ting og tang som ellers gjerne er bruk og kast. Så å ha en fuck off-konto og aldri være tvunget til å bli i hverken ekteskap eller uholdbare arbeidsforhold, det er noe jeg vil gi videre til mine døtre.

ANNA DAHL

three-ways-to-style

Tre kropper, tre aldre stylet i like plagg. Vi vil vise hvordan et plagg ser ut på forskjellige kropper, hvordan klær enkelt kan styles på nytt og brukes på ulike måter. For vi vil oppmuntre til en felles garderobe hvor klærne går i arv, lånes eller byttes seg i mellom. Slik at plaggene stadig kan fylles med nye verdier – nye historier.

Jeg heter Christin Bengtsson og er 80 år. Jeg er moren til Anna og mormoren til Nelly. Jeg har vært sekretær hele livet. Så det var jo mest menn den gang. Det er helt fantastisk å se at kvinner har tatt den plassen de har i dag. Det gjør meg glad.

Christin Bengtsson

Jeg heter Anna Dahl og er 54 år. Jeg er gründer og selvstendig næringsdrivende. Det jeg vil gi videre til mine døtre, er viktigheten av å spare. Jeg vil vite at de aldri er tvunget til å bli – hverken i ekteskap eller uholdbare arbeidsforhold.

Anna Dahl

Jeg heter Nelly Dahl og jobber som lærer. Jeg er 20 år, og tilhører vel den generasjonen som er veldig bevisst når det gjelder klima. I min omgangskrets er det omtrent tabu å ikke tenke på klimaet – vi vet at fremtiden avhenger av de valgene vi tar i dag.

Nelly Dahl

Vi var bærekraftige i min tid. Eller iallfall i betydningen av at vi ikke sløste – vi laget egne ting, reparerte det som gikk i stykker, og arvet det som andre hadde vokst fra. Den tankegangen satt i lenge. Tidligere handlet jeg langsiktig, nå vil jeg holde meg oppdatert. Men jeg tror Nellys generasjon vil plukke det opp igjen. De er så bevisste. Er det ikke sånn med arv i blant? At den hopper over en generasjon eller to?

CHRISTIN BENGTSSON


Made by women

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

I 2020 publiserte vi to ulike sjekklister. Den ene handlet om sosial bærekraft og den andre om økologisk bærekraft. Bare ett år senere har vi kommet lengre i vårt arbeid enn vi trodde var mulig. Det er fortsatt mye å gjøre, men dette er det vi har lykkes med.


Se sjekklister

Vil du vite mer om vårt bærekraftarbeid? Vi har samlet all informasjon under fliken om bærekraft. Følg lenken for å lese mer!


Vårt bærekraftarbeid