EllosNO
Handlekurv
Samfunnsengasjement

Hand in Hand

KVINNERS ENTREPRENØRSKAP ER VEIEN UT AV FATTIGDOM

Et samarbeid for fremtiden

Våren 2017 innledet Ellos et toårig samarbeid med hjelpeorganisasjonen Hand in Hand for å støtte innbyggerne i den indiske landsbyen Visoor. Ved å utdanne kvinner i entreprenørskap og gi dem muligheten til å starte en liten bedrift, er målet å skape en ny livssituasjon med håp og valgmuligheter.

I dag produseres flere av Ellos’ produkter i delstaten Tamil Nadu i Sørøst-India. Området er kjent for sine tekstilfabrikker, og her startet Hand in Hand sin virksomhet for drøyt 20 år siden. Ønsket var da å utrydde barnearbeid i de silkeproduserende regionene der barna var tvunget til å hjelpe til med å forsørge familien.

Senere har Hand in Hand utviklet seg, og arbeider i dag med heldekkende utviklingsprogram for entreprenørtrening, bekjempelse av barnearbeid, forbedret helse, IT-kunnskap og miljøspørsmål i mange deler av verden. Ellos vil bidra i dette arbeidet.

Om Hand in Hand

Hjelpeorganisasjonen Hand in Hand utdanner kvinner og gir dem tilgang til mikrolån for å gjøre det mulig å starte opp egen bedrift. Takket være den økte inntekten kan både de og familien komme seg bort fra fattigdommen. Via hjelp til selvhjelp kan kvinner selv forbedre sine levevilkår.

– Årsaken til at vi valgte akkurat Hand in Hand er fordi det er en viktig organisasjon som kan bistå kvinner med hjelp på stedet. De utdanner kvinnene innen grunnøkonomi og hvordan man kan få penger til å gi avkastning. På lang sikt skal de nye mikrofirmaene garantere god familieforsørgelse, forteller Åse Peterson, Marketing Campaign Manager på Ellos.

Et varmt møte

Høsten 2017 reiste Åse, sammen med Hand in Hands representant Hedvik, til India for å besøke landsbyens innbyggere. De ble begge helt betatt av innbyggernes varme mottakelse:

– Da vi kom til landsbyen var det et hundretalls personer som tok i mot oss med sang og musikk. Deretter fikk vi en rundtur i landsbyen, og fikk mulighet til å besøke et par familier og hjemmene deres.

Åse forteller hvor fantastisk det var å se hvor lykkelig og stolt kvinnen med egen ku var, og om barna på skolen som hadde fått en vannbeholder på 40 liter som gjorde at de fikk rent vann i løpet av dagen. Alle i landsbyen hadde fått helseundersøkelse, og de som trengte briller fikk representantene være med å dele ut til.

– Å få sitte ned og høre på forskjellige kvinners livssituasjon og drømmer om fremtiden varmet hele sjelen. Som de fleste mødre ønsket de at det skulle gå bra for barna deres, og det var akkurat derfor vi ville være med i prosjektet. Å gjøre det mulig for mødre å kunne tjene penger til familien, avslutter Åse.

Sammen med Hand in Hand gleder Ellos seg til å følge disse kvinnene og se hva bidraget kan føre til. Åse avslutter med å forklare hvilken spesiell følelse det var å se hvordan donasjonen kommer til nytte, og hvordan man kan hjelpe mennesker til et bedre liv.

Søk om lån »
Mer info »