EllosNO
Handlekurv
Samfunnsengasjement

Gjenbruke og resirkulere

Produksjon av klær og tekstiler er en ressurskrevende prosess, derfor er gjenbruk eller gjenvinning et bedre alternativ enn å kaste dem i søpla. Ellos samarbeider med ulike leverandører og organisasjoner for å finne bedre løsninger for å øke andelen gjenbruk og gjenvinning av tekstiler og produkter.

For kundene tilbyr vi flere mer miljøbevisste alternativer som for eksempel vår Vintage Collection og produkter laget av resirkulerte tekstiler. Med dette ønsker vi å fremme et mer bærekraftig forbruk.

Samarbeidspartnere

Defekte varer eller tekstiler som av forskjellige grunner ikke kan selges, gis videre til våre samarbeidspartnere som for eksempel Re:newcell, Emmaus Björkå, Borås Idésömnad, Skryta og Stadsmissionen. Der resirkuleres våre ubrukelige tekstiler til nye tekstiler, gjenbrukes, forvandles til nye produkter eller brukes til arbeidstrening for elever.

Vi jobber også forebyggende gjennom samarbeid med for eksempel T4RI og Swereas Textil Testbädd. T4RI er et nettverk av medlemsbedrifter i Svensk Handel med det formål å bidra til at motebransjen samarbeider og tar ansvar for at tekstiler gjenbrukes og resirkuleres på best mulig måte. Swereas Textil Testbädd er et nettverk for kunnskap og forskning innen tekstilgjenvinning.

Søk om lån »
Mer info »