Handlekurv
Sortiment

Skjønnhet

På Ellos er vi stolte over vårt brede skjønnhetssortiment og å alltid kunne tilby produkter av høy kvalitet. Under finner dere en liste over ingredienser og metoder som vi ikke bruker eller forholder oss til når det gjelder vårt skjønnhetssortiment.

Dyretester
Ellos er med i «Djurens rätt», noe som betyr at dyretester ikke er tillatt for noen av produktene våre.

Glimmer
Glimmer er et mineral som pulveriseres og forekommer i de fleste sminkeprodukter for å gi en skinnende effekt. Ellos samarbeider kun med leverandører som har kontroller og innarbeidede rutiner for gode arbeidsforhold og som ikke tillater barnearbeid. Dette kan innebære at mineralet er kunstig fremstilt av syntetisk opprinnelse.

Mikroplast
Korn av mikroplast kan forekomme i skjønnhetsprodukter, blant annet i peeling- og skrubbekremer. Problemet er at når mikroplast skylles ned i avløpet og går ut i avløpsvannet, er det vanskelig å filtrere. Vel ute i hav og vassdrag brytes det ikke ned og kan tas opp av vannlevende organismer. Mikroplast har også evnen til å absorbere kjemikalier, noe som igjen kan fanges opp av dyr.

I stedet for mikroplast bruker Ellos korn med vegetabilsk opprinnelse som for eksempel salt, sukkerkrystaller, fruktkjerner og voks.

Palmeolje
Palmeolje er en av verdens viktigste vegetabilske oljer og brukes innen mange områder, som for eksempel kosmetikk. Forbruket av palmeolje øker over hele verden, og står for en stor del av arbeidskraften i produksjonsland som Indonesia og Malaysia. Dessverre forårsaker palmeolje store miljøproblemer som for eksempel snauhogst av regnskog, økte klimagassutslipp, utryddelse av truede arter samt brudd på menneskerettigheter.

I den grad det er mulig, jobber Ellos derfor med erstatninger, for eksempel rapsolje. I de tilfellene palmeolje blir brukt, er den sertifisert i henhold til RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil).

Parabener
Konserveringsmiddel brukes i mange vannholdige produkter som hygieneartikler og kosmetikk. Det er nødvendig for å forhindre vekst av bakterier, sopp og mugg som kan begynne å lukte vondt og til og med utgjøre en helsefare.

Det finnes forskjellige typer parabener. Noen kan medføre hormonforstyrrende effekter og er dermed forbudt å bruke. I de produktene som inneholder parabener, brukes kun de som er godkjente samt i lave konsentrasjoner. Ellos jobber først og fremst med alternativer til parabener, som for eksempel natriumbenzoat og kaliumsorbat, som er milde konserveringsmidler.

Silikoner
Silikoner brukes i skjønnhetsprodukter for å gi huden en herlig, myk og behagelig overflate. Det finnes forskjellige typer silikoner som har ulike egenskaper, men alle er syntetiske ingredienser som ikke er lett nedbrytbare. Når silikoner slippes ut i avløpsvannet, kan de ha en direkte skadelig innvirkning på miljøet. Ellos begrenser og erstatter derfor silikoner med syntetisk innhold mot silikoner med naturlig vegetabilsk opprinnelse.

Ellos jobber med økologisk hudpleie, og arbeider i henhold til følgende sertifiseringer: EcoCert, NaTrue, Eco Control, CosmeBio, Soil Association, USDA Organic. Les mer om disse under Sertifiseringer.

Søk om lån »
Mer info »