Tilbake 19. februar 2016 - Vi tipser

CLEAN EATING

Få en bedre livsstil med Raw food-dietten!

Den rå sannheten

Raw food-dietten ga ikke bare FILIPPA SALOMONSSON en bedre livsstil – den banet dessuten vei for en ny karriere. I dag hjelper hun andre kvinner med å finne balansen i alt fra kost og trening til karriere og relasjoner.

På mange måter forandret den livet hennes - boken som Filippa Salomonsson bokstavlig talt snublet over da hun rotet rundt i en liten bokhandel i bydelen Nolita i New York. At 12 Steps to Raw Foods plutselig lå foran henne på gulvet, kunne hun ikke se som annet enn et tegn. Hun kjøpte den, og slukte den i løpet av et døgn. Boken innebar ikke bare en total omstilling i Filippas matvaner - den utgjorde også startskuddet for reisen mot en mer balansert tilværelse.

- Jeg var helt lost når det gjaldt mat. Jeg spiste for å dempe følelser, var sukkeravhengig og stappet i meg massevis av usunnheter. Maten var en rus som spilte hovedrollen i livet mitt, sier Filippa Salomonsson.

På den tiden, på midten av 2000-tallet, bodde Filippa i New York hvor hun jobbet med PR i eventbransjen. Jobben var stressende og tidkrevende - ofte jobbet hun ti timer om dagen - og med det fulgte en livsstil hvor kroppen ble brutt ned i takt med at humøret dalte. - Jeg kom til et punkt da jeg følte at "nå er det jammen nok". Jeg la om kosten til raw food, og satte opp et "moodboard" hvor jeg visualiserte hvordan jeg ville leve livet mitt.

I ettertid kan det nok virke til vel ambisiøst, men det å konkret strukturere opp sin personlige tilværelse og å jobbe mot klare mål, hjalp Filippa. - Framfor alt fikk jeg det så mye bedre da jeg sluttet å stappe masse gift inn i kroppen. Og stoltheten over at jeg greide å legge om kostholdet mitt, ga meg et spark til å våge forandre på andre ting i livet.

De siste tre årene har Filippa bodd i Stockholm. PR-bransjen har hun forlatt til fordel for arbeidet som holistisk helsecoach, hvor hun hjelper andre kvinner med å finne en balansert livsstil. For å oppnå et bedre velbefinnende, mener Filippa, trenger man se å se på helheten - slik coacher hun kundene sine i alt fra kost og trening til karriere og relasjoner. Hun er fremdeles tilhenger av raw food, om enn ikke like fanatisk som da hun bodde i New York. I dag kan maten gjerne være kokt - så lenge den er vege-tarisk, gluten- og sukkerfri. Passende nok har Filippa nettopp lansert Raw Clarity Kitchen, en økologisk og næringsrik matlinje med grønne juicer, supper og glutenfrie bakverk.

- Jeg tror på individuelt tilpasset mat, at mennesker skal spise det de har godt av. Livet er for verdifullt til at det man spiser skal få innvirkning både fysisk og psykisk. Jeg har små og store problemer som alle andre, men i dag kan jeg møte dem på en annen måte. Og jeg demper dem definitivt ikke med mat, sier Filippa Salomonsson.

FILIPPA SALOMONSSON

Alder: 33 år
Gjør: Holistisk helsecoach.
Bor: I Stockholm.
Aktuell med:
Boken Sockerdetox og den grønne matlinjen Raw Clarity Kitchen.

4

FAVORITTER

Kickstart ditt nye, sunne liv med gode kjøkkenredskaper – riktige detaljer gjør matlagingen morsommere!

Krydderskål
Krydre maten din med ferske urter! Hakket bladpersille funker til nesten alt.

Marmorbrett
Server pent! Er dekorativt brett av marmor er perfekt for opplegg av grønnsakene

Vannbeholder
Får du i deg nok vann? Sørg for at du alltid har et glass tilgjengelig.

Servering
Bland grønnsaker i ulike farger for en vakker miks – vi spiser med alle våre sinn!

Kryddeskål
Salty
149
NOK

Mer inspirasjon

Dessverre er dette produktet allerede utsolgt! Benytt gjerne vår søkefunksjon eller let i vår meny for å finne et lignende produkt.