*Gjelder produkter merket ”PostNord” og ”På lager”.
Øvrige må regne med med 1–6 dager tidligere avhengig av avstand.

Handle nå og benytt ditt tilbud:
40% rabatt på en vare* + fri frakt

Tilbudskode: 359601
Shop nå

Følg oss på Instagram & få 30% RABATT* på din dyreste vare Få inspirasjon og ta del av siste nytt Følg oss på instagram
Ditt tilbud er aktivert
Ny hos Ellos? Som ny kunde ønsker vi deg velkommen med
et prøv-oss-tilbud. Du får:
40% rabatt* på dyreste* vare
+ Fri frakt*
Registrer deg her Jeg er allerede kunde
SUPERDEAL20% RABATT* på hele kjøpet ditt inkl. MERKEVARER + FRI FRAKT
Tilbudet gjelder t.o.m. 28.02.
Aktiver tilbudet her

Sengeguide – å velge riktig seng

Det er vanskelig å velge riktig seng i jungelen av alle senger der ute. Forskjellen mellom en fantastisk seng og en du sover litt halvbra i kan være så liten, men gjør hele forskjellen. En bra madrass skal være passe myk, avlaste kroppen din og fordele trykket slik at du får en rett rygg også i søvnen.

1. Sengetyper Det er mange ulike valg som skal gjøres før man kjøper en seng. Det første er å velge type seng. Det finnes to hovedtyper av senger, rammeseng og kontinentalseng. Rammesengen er den som før ble regnet som en seng og kontinentalsengen har kommet stort de siste årene. Begge kompletteres med en overmadrass som siste detalj.

Rammeseng
Rammesengen består av en treramme med en fjærmadrass med et eller flere lag fjær-system. En rammeseng er billigere enn en kontinentalseng og tilbyr ikke helt samme komfort.

Kontinentalseng
En kontinentalseng består av både en rammemadrass og en fjærmadrass for å gi deg optimal sovekomfort. Ved å ha flere ulike lag pocket-system i både rammeseng og fjærmadrass skapes en seng med fantastisk bekvemmelighet takket være effektiv trykkavlastning. 2. Type fjærsystem De fleste madrassmerker lager i dag madrasser i flere ulike prisklasser ettersom det skal finnes en madrass for alle. Det er derfor oftest ikke merket på madrassen som avgjør prisen, men fjærsystemet som finnes i madrassen. Billigere madrasser er oftest oppbygde av bonell mens dyrere madrasser består av pocketfjærer. Enkelt uttrykt har en madrass oftest flere fjærer pr kvadratmeter jo dyrere den er og fastheten i madrassen blir derfor mer nøyaktig.

Bonell er av de første spiralfjærene og benyttes også blant annet i sofaer og lenestoler. Den består av lukkede timeglassformede fjærer som holdes sammen av tverrgående spiraler. De lages av en tykk metalltråd som gjør sluttresultatet ganske fast.

LKF benyttes i hovedsak til madrasser og består av åpne fjærer med tynnere tråd enn bonell som holdes sammen med tverrgående spiraler. Det gir en mer elastisk og smidig fjærkjerne enn bonellen.br/>
Pocket spring består av fjærer som hver og en ligger innelukket i stoff, som fester fjærene sammen med hverandre, noe som gjør at man kan skape en madrass med ulik følsomhet på ulike steder i madrassen siden fjærene ikke bindes sammen metallisk. Fastheten på fjærene kan helt enkelt tilpasses etter hvor i madrassen de skal plasseres for at madrassen skal kunne tilpasses kroppens former og ulike sovestillinger.

Olike soner
Pocket-spring-madrasser deles inn i ulike soner der flere soner oftest innebærer dyrere pris ettersom det gir bedre smidighet. Flere soner tenger ikke å bety at madrassen er bedre for akkurat din kropp selv om en madrass med bedre smidighet ofte oppleves som bedre å sove i. Den varierende støtten som flere soner gir hjelper deg å sove i en ergonomisk riktig kroppsstilling. De vanligste soneinndelingene er 7-, 5-, 3-soner eller madrass helt uten soner.

En madrass med 7 soner er tilpasset hver del av kroppen din der f.eks. støtten ved hode/skuldre og hofte er mindre enn ved midjen og korsryggen for at ryggraden skal bli rett også når du sover på siden. I en madrass med 5 soner er kroppen og midjens soner like, akkurat som lårenes og knærnes. Det gjør at en 5-soners-madrass passer perfekt for deg med bredere midje og hofte. En 3-soners madrass deles inn i overkropp, hofter og ben og passer den med kraftige eller ømme skuldre. En madrass helt uten soner gir like mye støtte over hele kroppen.

3. Fasthet i madrassen Både rammesenger og kontinentalsenger finnes i myk, medium og hard fasthet. Hva du skal velge avhenger delvis av din kroppstype og sovestilling, men selvfølgelig også av hva du liker å sove i.

Generelt trenger en person som veier mer en fastere madrass og en person som veier mindre en mykere madrass. Tommelfingerregelen sier at om du veier under 80 kg skal du ha en medium fasthet og veier du over 80 kg skal du ha en fast madrass. Men kroppsformen din påvirker også hvordan du opplever fastheten i madrassen ettersom den tynger ned fjærene på ulik måte avhengig av hvor tyngden finnes. To personer med samme vekt trenger to ulike fastheter ettersom tyngdepunktene blir ulike. Gå ut fra tommelfingerregelen når det gjelder vekt og prøv deg fram til hva du liker.

Noe annet som påvirker hvilken fasthet du bør velge er sovestillingen din. Foretrekker du å sove på magen skal du prøve en fastere madrass for ikke å synke ned med brystet og dermed få vondt i rygg og nakke. Sover du derimot mye på siden eller på ryggen trenger du en mykere madrass for at hofte, skuldre og rompe skal kunne synke ned i madrassen og få ryggen din til å bli rettere. Kjenn etter hvordan det føles i din nåværende seng. Har du en hard madrass og problem med korsrygg og nakke bør du kanskje prøve en mykere madrass. Har du i stedet en mykere madrass og problem med vondt i hofter og øverste delen av ryggen bør du kanskje prøve en fastere madrass neste gang.

4. Overmadrass En overmadrass brukes for å beskytte madrassen din mot slitasje og forlenger levetiden på din madrass samtidig som den blir prikken over i’en når det gjelder sovekomfort. Ettersom overmadrassen slites betydelig mer enn resten av madrassen din bør den byttes ut oftere, generelt sier man at en overmadrass holder i ca 5 år. Ved regelmessig å bytte overmadrass beskytter du også den investeringen som madrassen din er. Det er en liten kostnad å kjøpe en ny overmadrass og madrassen din blir som ny samtidig som sovekomforten forbedres.

Overmadrasser finnes i flere ulike materialer og hvilken du velger avhenger av hva du foretrekker og hvilken pris du vil legge deg på. For en fastere følelse velger du en overmadrass med kjerne av skum som også er den billigere varianten. Vil du ha en mykere sovekomfort som tilpasser seg mer etter kroppstyngden og kroppstemperaturen velger du latex. For en virkelig smidig madrass med sval følelse velger du en overmadrass med pocket-system, fjærsystemet gir bra støtte og avlastning samtidig som det gir utmerket ventilasjon, men selvfølgelig påvirkes prisen av det mer sofistikerte systemet.

Lykke til med kjøpet ditt!

Senger & madrasser

(57 treff)
Senger & madrasser
(57 treff)
Dessverre er dette produktet allerede utsolgt! Benytt gjerne vår søkefunksjon eller let i vår meny for å finne et lignende produkt.