Kjøpsinformasjon

Skriv ut

Nedenfor følger informasjon til deg om ting som kan være bra å vite og som hjelper deg å være trygg i dine kjøp hos oss, f eks våre kjøpsvilkår, leveringsmåter, returrett samt garantier og service.

Under Teknisk ordliste og kjøpsråd finner du ytterligere informasjon som hjelper deg om du er på vei til å handle noen av våre tekniske produkter.

Ellos kjøpsvilkår
Angrerett
Leveringsmåter
Garantier og service

Ellos kjøpsvilkår

Priser

Våre priser kan bare endres av omstendigheter Ellos ikke rår over, f eks vesentlig endrede råvarepriser, valutaendringer eller endring av moms.

I alle priser inngår 25 prosent moms. Dersom momsen skulle endres, forbeholder vi oss retten til å justere våre priser med tilsvarende beløp.

Vi tar forbehold mot eventuelle trykk- og skrivefeil.

Våre avgifter pr d.d.

Fraktavgift 49,90
Oppkravsavgift 44,90
Faktureringsavgift 19,00
Returavgift 49,00
Webretur 39,00
Ekspress24 69,00
Uavhentet pakke 199,00
Pakke til Svalbard 196,00

Betalingsmåte

Du har fire alternativer å velge mellom:

1. Faktura – betal i slutten av måneden
Fakturaen kommer i postkassen ca midt i måneden. Du betaler kun for de varene du velger å beholde. Faktureringsavgift f.t. 19 kr. Betales ikke fakturaen innen forfallsdato går fakturabeløpet automatisk over til en konto. Se vilkår for faktura/konto her.

2. Konto – del opp betalingen i inntil 36 mnd
Betal i den takten som passer deg (fra 50 kr/mnd). Ingen etablerings-, fakturerings- eller årsavgift. Effektiv årsrente f.t. 29 %. Se vilkår for konto/faktura her.

3. Oppkrav – betal når du henter pakken din
Betal dine varer samt en oppkravsavgift f.t. 44,90 direkte på utleveringsstedet.

4. Kort – betal direkte i kassen på ellos.no
Vi aksepterer Visa og Mastercard utstedt i Norden. Vi krypterer alltid kortnummeret, noe som gjør kjøpet sikkert. Vil du vite mer om sikkerheten rundt kortbetaling kan du lese mer under Teknisk informasjon.

For informasjon om tilbakebetaling ved returer/bytte/reklamasjoner les nedenfor under rubrikken ” Bytte og retur og Tilbakebetaling”.

Pakker som ikke hentes ut

For alle pakker som ikke hentes ut debiterer Ellos kunden en avgift. Avgiften tilsvarer de faktiske kostnadene for returavgift, fraktavgift og håndtering, sammenlagt kr 199 kr.

Send ingen forskuddsbetaling

Vi kan ikke ta ansvar for f eks penger, sjekker eller frimerker som sendes i brev.

Salg til mindreårige

Ellos kan ikke inngå avtale med mindreårige uten foresattes godkjenning. Bindende kjøpsavtale kan kun inngås med personer over 15 år, kredittkjøp kan kun gjennomføres med personer over 18 år.

Personopplysninger

Ellos Norway AS er ansvarlige for behandling av de personopplysningene du overlater til oss som navn, adresse, personnummer, mobil- og telefonnummer samt e-postadresse. Vi kommer til å behandle dine personopplysninger for å kunne administrere dine innkjøp, for markedsføringsformål ved blant annet elektroniske kommunikasjonstjenester, samt for å kunne utvikle våre produkter og tjenester. Dine personopplysninger kan også komme til å gis til og behandles av vårt moderfirma Ellos Group AB og dets datterfirma som inngår i Ellos Group-konsernet, samt av våre samarbeidspartnere for de tidligere nevnte formål. Dine personopplysninger kan komme til å gis til firmaer både innenfor og utenfor Europa. I forbindelse med dette, kan dine personopplysninger komme til å gis videre til, og lagres, på Googles servere som er plassert rundt i verden. Dine personopplysninger kan således komme til å håndteres på en server som er plassert i et annet land enn der du bor. Google kan også komme til å overføre dine personopplysninger til en tredje part i det tilfellet det kreves i følge loven, eller når en slik tredjepart behandler informasjonen på oppdrag av Google. Google sammenkobler ikke din IP-adresse med noen andre personopplysninger som Google kan ha lagret om deg. Opplysninger vi analyserer kan for eksempel være din IP-adresse, siste utførte innkjøp, betalingsmåte og annen informasjon som du har gitt til oss som kunde. Vi kan komme til å spare på dine personopplysninger opp til tre år etter at ditt kundeforhold til oss har opphørt for markedsføringsformål som nevnt over. Vi ser deg som kunde i løpet av den tiden som du avbetaler noen av dine kjøp, eller benytter deg av noen av våre tjenester på vår nettside. Vi ser deg også som kunde i løpet av den tiden som din garantitid løper på produkt(-er) som du har kjøpt av oss. Gjennom kjøp av produkt(-er) fra vårt sortiment og/eller søknad om kreditt, samtykker du til en slik behandling av dine personopplysninger som angis ovenfor. Du kan helt eller delvis tilbakekalle ditt innleverte samtykke ved skriftlig beskjed til oss på nedenfor angitte adresse. Det er frivillig å oppgi personopplysninger. Om du ikke vil at dine personopplysninger skal benyttes for direktemarkedsføring, ber vi deg enten ringe oss på telefonnummer 66 99 75 00, sende en e-post til oss på info@ellos.no eller skrive til Ellos, Postboks 120 sentrum, 0102 Oslo, og gi oss beskjed om dette. Du har som kunde rett til, etter skriftlig beskjed til oss på ovenfor nevnte adresse, å få information om hvilke personopplysninger vi har registrert om deg, og hvordan disse opplysningene benyttes. Du har også rett til å forlange at vi retter eller tar bort feilaktige opplysninger om deg.

Force Majeure

Skulle det oppstå en situasjon som gjør det umulig for Ellos å oppfylle sine forpliktelser i denne avtalen, og som etter vanlige kjøpsrettslige regler regnes som Force Majeure, opphører den rammede parts forpliktelser så lenge den ekstraordinære situasjonen vedvarer.

Som Force Majeure regnes eksempelvis lovendring, arbeidskonflikt, streik, lockout eller andre omstendigheter som partene ikke råder over, slik som krig, opprør, brann, eksplosjon eller inngrep fra offentlige myndigheter. Det samme gjelder ved plutselig endring av krav til merking av produkter, varseltekster, salgsforbud eller beslutning fra myndigheter som påvirker markedet og produkter i negativ retning eller unormal nedgang i markedet.


Angrerett

Er du ikke fornøyd har du 14 dagers angrerett fra den dagen du mottok varen. Du som forbruker kontakter Ellos innen angrefristen 14 dager via telefon, brev eller mail. Tlf 66 99 75 00, mail: info@ellos.no, Ellos Norway AS, Postboks 120 Sentrum, 0102 Oslo. Du har rett til å åpne forpakningen for å kontrollere at varen er feilfri.

Angreretten gjelder på alt i katalogen og i vår nettbutikk, dog ikke på forseglede dataprogram, parfyme, kosmetikk, hudpleie og maling dersom forseglingen er brutt. Ved retur tilkommer returfrakt. Varen må sendes tilbake i vesentlig uforandret stand. Vi ber deg om mulig returnere varen i originalforpakningen som postpakke eller brev. Returfrakt debiteres uansett pakkens størrelse eller antall artikler.

Fyll i returseddelen som er vedlagt i pakken din og skriv hva du returnerer. Bruk klistreetiketten som finnes på følgeseddelen.

Du kan også returnere via vår returfunksjon i nettbutikken. Les hvordan du gjør dette under avsnittet Bytte og retur.

Om din håndtering av varen innebærer en nedsatt verdi av denne, vil vi trekke fra summen som tilsvarer den nedsatte verdien.

Velger du å returnere hele ordren og ingenting er skadet, betaler vi, innen 14 dager, tilbake hele beløpet inklusive oppkravs- og fraktkostnad. Leveringskostnader som overstiger fraktavgiften for Normalpakke og som skyldes eget valg av leveringsmåte tilbakebetales ikke. Returfrakt tilkommer.

Velger du å returnere deler av ordren betaler vi ikke tilbake avgiftene (dette fordi avgiftene er de samme uansett hvor mange varer man har bestilt).

Gjelder det en større vare f eks et møbel, ta kontakt med kundeservice på tlf 66 99 75 00. Du står selv for transportrisikoen. Du kan returnere en vare uten å oppgi grunn for dette, men det er et ønske at du markerer returårsak på returskjemaet. Vi gjør oppmerksom på at angrefristen utløper 14 dager etter mottatt vare dersom angreskjema følger varen. Angreretten utvides til 12 måneder dersom angreskjema ikke følger varen.

Bytte og retur

Fyll ut returseddelen som følger med pakken din, skriv hva du returnerer. Bruk klistreetiketten som finnes på følgeseddelen. Når vi har fått tilbake varen og konstatert at den ikke er skadet, betaler vi innen 14 dager tilbake beløpet du har betalt samt avgifter dersom hele ordren er returnert.

Bytter du til en annen vare i forbindelse med returen betaler du kun returavgift, det tilkommer ingen ny fraktavgift*. *Gjelder ved bytte der fraktavgiften er 49,90. Ved bytte til f eks møbler tilkommer det en avgift for hjemlevering.

Slik gjør du:

1. Fyll ut på returseddelen (vedlagt i pakken din) hva du returnerer og hvilken vare du evt ønsker å bytte til.
2. Oppgi årsaken til hvorfor du ikke er fornøyd med ditt kjøp.
3. Benytt den selvklebende returadresselappen. Du betaler da 49,-
(velger du å returnere via Internett betaler du kun 39,-), som debiteres deg i etterkant (dersom Ellos har gjort en feilekspedering betaler du ingenting). Pakken må leveres på samme sted som den ble hentet.

Funksjon for raskere service

Du kan benytte vår returfunksjon på Internett, da betaler du kun 39,- (ellers 49,-). Gå inn på Mine sider/Mine bestillinger, klikk på aktuell ordre og følg instruksjonene. Emballer og returner deretter varene på vanlig måte. De varene du vil bytte til sendes fra oss allerede neste dag, under forutsetning at varen finnes på lager.

Retur av større varer som møbler

Når det handler om større varer som møbler, ta kontakt med kundeservice på tlf 66 99 75 00. Du står for transportrisikoen.

Tilbakebetaling

Når vi har fått tilbake varen og konstatert at den ikke er skadet, betaler vi i løpet av 14 dager tilbake beløpet du har betalt samt avgifter dersom hele ordren er returnert.

Har du betalt via konto eller faktura trekkes kostnaden fra på utestående beløp.

Skadet pakke

Alle pakker som sendes fra Ellos er forsikret. Dersom pakken og/eller innholdet er skadet når du får den, skal du med en gang gi beskjed til ditt utleveringssted. Dersom du oppdager at pakken er skadet først når du har åpnet den, returnerer du den til oss.

Levering

Du har fire ulike leveringsmåter å velge mellom:

Pakker under 20 kg:

1. Hjemlevering

Du kan få pakken din levert hjem til deg i løpet av kort tid etter at du har bestilt varene. Denne tjenesten ber du om samtidig som du bestiller varer på telefonen eller i nettbutikken. Pakken leveres mellom kl 17.00-21.00 på hverdager. Denne tjenesten koster 95,-. Eventuelle returer hentes ikke!

2. Ekspress24

Med Ekspress24 får du ekstra rask levering, kun 69,-
Bestill før kl 12.00 mandag - torsdag og motta pakken din neste hverdag. Bestiller du fredag, lørdag eller søndag, vil du motta pakken din på tirsdag. (I enkelte områder kan det ta litt lenger tid, men du vil få eksakt leveringsbeskjed når du bestiller). Bestiller du på øvrige tider får du pakken din innen 48 timer. (I enkelte områder kan det ta litt lenger tid, men du vil få eksakt leveringsbeskjed når du bestiller). For Ekspress24 velg SMS-melding.

3. Normal pakke

Pakken din ankommer ditt utleveringssted i løpet av 7-10 arbeidsdager etter at du har bestilt varene. Du får melding via sms, hvis du har takket ja til dette tilbudet, eller i postkassen når pakken er klar for henting. Vi bruker MyPack (Tollpost) i de områdene som de dekker, for øvrige områder bruker vi Posten. Innen MyPack kan du fritt velge det utleveringsstedet som passer deg best. OBS! Ta med legitimasjon når du skal hente pakken din!

4. Større/tyngre varer som ikke kan sendes som postpakker

Store og tunge varer, for eksempel møbler, leveres alltid hjem til deg (utenfor inngangsdør bakkeplan). Du får en sms fra transportøren der du må svare på sms/ringe for å avtale hjemkjøring. Du betaler en fraktavgift for de tyngste varene. Fraktkostnaden for varer over 10 kg er:

Fraktvekt

10-30 kg 30-100 kg > 100 kg
395 kr 695 kr 795 kr


Posten har innført et eget gebyr på pakker som sendes til Svalbard. Av den grunn blir hver ordre belastet med dette gebyret som f t er 196 kr.

Dersom en vare ikke kan leveres til avtalt tid vil du få beskjed om dette. I slike tilfeller har du rett til å heve kjøpet. Ved hevet kjøp tilbakebetaler vi kjøpsbeløpet innen 14 dager dersom du har forskuddsbetalt kjøpet.

Garantier og reklamasjon

Intet kjøp er avsluttet før du som kunde er helt fornøyd. Når du handler hos Ellos kan du alltid føle deg trygg.

Ellos erstatter alltid transportskadet glass og porselen. Kontakt oss på 66 99 75 00.

Ved bytte, reklamasjon eller retur står du for transportrisikoen. Du som kunde er ansvarlig for at sendingen ikke er skadet før du tar i mot og kvitterer for leveransen. Ta alltid vare på følgeseddelen/returfraktseddelen til en eventuell retur er avklart. Dersom en vare er levert med feil eller mangler kan du enten kreve omlevering, prisavslag eller heving av kjøpet i henhold til Forbrukerkjøpsloven. Reklamasjonsfristen er normalt 2 år etter at du mottok varen. Dersom varen er ment å vare vesentlig lenger enn 2 år utvides reklamasjonsfristen til 5 år. For å kunne gjøre en mangel gjeldende må vi få beskjed rimelig tid etter at du oppdaget eller burde ha oppdaget mangelen. Dersom du ønsker å heve kjøpet eller få en ny vare, returnerer du varen med feil sammen med returskjema påført ditt telefonnummer. Vi betaler tilbake dine fraktutlegg. Gjelder det en brukt vare, kontakt først Kundeservice på telefon
66 99 75 00. Varen vil bli forsøkt reparert før vi evt sender deg ny vare. Ved en eventuell tvist kan du henvende deg til Forbrukerrådet eller det lokale forbrukerkontoret for å få hjelp. Les også avsnittet om returvarer.

Ved tvister som vi ikke lykkes å løse, anbefaler vi at du henvender deg til Forbrukerombudet, www.forbrukerombudet.no eller Sandakerveien 138, 0484 Oslo, tlf. 23 40 06 00. Vi følger alltid deres anbefalinger. Du kan også benytte deg av en online tvisteløsning for klagesaker som finnes tilgjengelig på EU-kommisjonens nettsted: http://ec.europa.eu/odr. For informasjon om hvilke rettigheter du som har som konsument, anbefaler vi deg å besøke Forbrukerombudets nettside www.forbrukerombudet.no/ehandel.

Support og tilgjengelighet

Vi besvarer spørsmål via e-post innen 48 timer. Tidsgarantien gjelder kun spørsmål som omhandler faktiske kjøp og bestillinger, samt hverdager. I de tilfellene vi ikke innfrir tidsgarantien meddeler vi kunden innen 24 om forsinkelsen og årsaken til denne.

Back up

Telefonhjelp når du kjøper hjemelektronikk. Ring 66 99 75 00

Gratis stoffprøver

Vi sender gratis stoffprøver. Ring oss på 66 99 75 00.

Vi verner om miljøet

Ellos har alltid vært bevisst sitt ansvar for miljøet. Våre krav på miljøbevissthet er gjeldende i alle ledd. Plastposer skal være produsert av gjenvinnbar polyeten, kartonger skal, om mulig, være produsert av returpapir. Alt unødig fyllmateriale skal unngås og tekst på poser og kartonger skal være trykt med vannbaserte farger. Det som kan gjenvinnes i firmaet omfatter wellpapp, kartong, papir og plast og vi kildesorterer på våre kontorer.
Ellos er medlem av Elretur AS som gjenvinner el-produkter. Ellos tar produsentansvar i henhold til forskriften fra 16 mars 1998 om kasserte elektriske og elektroniske produkter (EE forskriften) gjennom vårt samarbeid med Elretur. Dette betyr at du kostnadsfritt kan levere inn ditt kasserte produkt for miljømessig resirkulering hos din kommunes innsamlingsplass.

Medlem i Distansehandel Norge

Ellos Norway AS er medlem av Distansehandel Norge, som har strenge krav til medlemmenes ansvar overfor sine kunder og til kjøpsbetingelsene. Se etter merket når du handler på Internett eller postordre – da risikerer du ingenting! Det står et seriøst firma bak og dette gir deg ekstra trygghet!


Øvrig

Vi politianmelder alle bedragerier og datainnbrudd samt forsøk på disse. Vi forbeholder oss retten til å avvise din ordre eller oppheve ditt kjøp dersom vi har grunn til mistanke om bedrageri, datainnbrudd og/eller annet misbruk av vår nettside.

Ellos Norway AS, Postboks 120 Sentrum, 0102 Oslo.

Organisasjonsnummer: 832005622

Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

Dessverre er dette produktet allerede utsolgt! Benytt gjerne vår søkefunksjon eller let i vår meny for å finne et lignende produkt.